Trump gjør Facebook-comeback: – Slikt burde aldri skje

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. januar 2023 | 01:07

USAs tidligere president Donald Trump får slippe tilbake på Meta-plattformene Facebook og Instagram, melder Axios.

Trump har vært utestengt fra Metas plattformer i to år, etter hans uttalelser før, under og etter Kongress-stormingen 6. januar 2021.

– Vi har alltid ment at amerikanere bør ha muligheten til å høre fra menneskene som ønsker å lede landet. Vi ønsker ikke å stå i veien for det, sier president for global virksomhet i Meta, som eier Facebook- og Instagram Nick Clegg til Axios.

– Kontoene vil bli gjenopprettet i løpet av de kommende ukene, sier Clegg.

I fjor høst kunngjorde Trump at han vil stille til valg som president i 2024, og at han nå får vende tilbake til Meta vil utvilsomt hjelpe republikaneren i valgkampen. Han har 34 millioner følgere på Facebook, og 23 millioner på Instagram.

Trump ble også kastet ut av Twitter, men kontoen ble åpnet etter Elon Musk tok over. Han har derimot ikke tvitret siden comebacket, og bruker heller sin egen plattform Truth Social.

Trump kommenterte nyheten fra Meta på Truth Social:

– Facebook, som har tapt milliarder av dollar i verdi siden de utestengte deres favoritt-president, meg, har nettopp kunngjort at de gjeninnfører kontoen min. Noe slikt burde aldri skje med en sittende president igjen, eller med noen andre som ikke fortjener straff!, skriver Trump onsdag kveld.

American Civil Liberties Union (ACLU) mener Metas beslutning er den eneste korrekte.

– President Trump en av landets ledende politiske skikkelser og offentligheten har stor interesse av å høre hva han sier, uttaler ACLUs leder Anthony Romero.

NRKs evige kamp mot Donald Trump

mest lest