Ukraina melder om intens russisk offensiv: Nye rakettangrep i flere byer

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. januar 2023 | 09:50

Torsdagt morgen rapporteres det om eksplosjoner og rakettangrep i flere ukrainske byer.

Russland lansert et stort missilangrep mot Ukraina, skriver Kyiv Post.

Talsperson i det ukrainske luftforsvaret, Jurij Ignat, sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at de er forberedt på mer enn 30 missiler.

Russland angrep Ukraina med droner gjennom natten, ifølge det ukrainske forsvaret.

Angrepene kommer etter at USA og Tyskland kunngjorde planer om å bevæpne Ukraina med dusinvis av moderne stridsvogner i kampen mot Russland, som fordømte beslutningene som et «ekstremt farlig» skritt.

Over natten sa militæret at deres luftvernforsvar hadde skutt ned alle de 24 dronene som ble sendt av Russland, 15 rundt hovedstaden Kyiv. Det er ikke meldt om skader.

Onsdag trappet russiske styrker også opp kampen om byen Bakhmut i Donetsk i Øst-Ukraina.

Ukrainske styrker er underlegne i både antall og våpen, melder regjeringen i Kyiv.

– Fienden trapper opp presset i sektorene Bakhmut og Vuhledar. I møte med deres overlegenhet i antall soldater og våpen i Donbas, har vi fordelen av en profesjonell militær ledelse og soldatenes mot, sier viseforsvarsminister Ganna Maljar i en kunngjøring onsdag kveld.

Ifølge Maljar har Russland satt inn et stort antall soldater i et forsøk på å bryte gjennom den ukrainske forsvarslinjen.

Ett av Russlands viktigste uttalte mål i Ukraina er full kontroll over Donetsk, som har russiskvennlige separatister har hatt delvis kontroll over siden 2014.

Russland har målrettet angrep mot kritisk infrastruktur, med missil- og droneangrep siden oktober, noe som har forårsaket omfattende strømbrudd i store deler av Ukraina.

Ukraina etterlyser nye moderne jagerfly: – Fordelene på slagmarken vil være enorme

mest lest