Bønder i Tyskland fortsetter sine protester

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 26. januar 2024 | 18:23

Traktorer er på vei til Berlin, med første stopp ved Miljøpartiet De Grønnes regionkontor. 

Bøndene krever at den føderale regjeringen går i koordinerte samtaler og kommer med et konkret tilbud til diskusjoner. I tillegg til traktorene som skal til Berlin, holder mange bønder også protester på motorveibroer. Dette skriver Epoch Times.

Fredag ​​fortsetter demonstrasjonene, med over 150 traktorer som forventes å ankomme hovedstaden og kjøre til hovedkvarteret til koalisjonspartiene. Mange har allerede reist til Berlin om morgenen. 

Brandenburg State Farmers’ Association (LBV) ga ut en uttalelse der de insisterte på at bønder over hele landet ønsker å opprettholde dagens beskatning av landbruksdiesel, under mottoet «For mye er for mye.»

LBV-president Henrik Wendorff etterlyser en tilbakevending til status quo før debatten om landbruksdiesel, for å få en diskusjon om industriens fremtid. Han mener det er en mulighet for å gjøre betydelige fremskritt mot et bærekraftig og krisebestandig landbruk.

Bøndene planlegger å besøke Miljøpartiet De Grønnes statshovedkvarter før de går videre til Det frie demokratiske partiet (FDP) og det sosialdemokratiske partiet (SPD). De krever et koordinert svar fra den føderale regjeringen og et konkret tilbud om diskusjon.

I tillegg til protestene i Berlin, planlegger bøndene også å demonstrere på motorveibroer i Niedersachsen. De har oppfordret til demonstrasjoner på veiene, med bannere, varsellys og traktorer som blir brukt for å gjøre stemmen deres hørt. Målet er ikke å blokkere veier og byer, men å rette oppmerksomheten mot deres krav.

Dette er ikke første gang bønder i Tyskland går ut i gatene for å protestere. Tidligere i januar protesterte 500 bønder, håndverkere og logistikkbedrifter mot allmennkringkasting og politikere i Erfurt. De blokkerte også hovedlageret til Kaufland, en supermarkedskjede, på motorveien A9 i Osterfels, Sachsen-Anhalt.

Protestene i Tyskland er en del av en større bevegelse over hele Europa. Bønder i andre land, som Nederland og Frankrike, har også demonstrert mot regjeringens politikk. I Frankrike ble for eksempel motorveiene A9 og A54 i Nîmes stengt da bøndene spredte gjødsel og gjødsel.

mest lest