Brukte lovbeskyttet tittel han aldri hadde

Avatar photo
Publisert 26. januar 2024 | 16:29

Siden 1990 har Sindre Finnes blitt omtalt som siviløkonom. Men den tittelen har han aldri hatt, melder Dagens Næringsliv.

Avisen har de siste dagene etterspurt Finnes’ avsluttende oppgave fra NHH. De fikk et overraskende svar: Oppgaven finnes ikke.

Finnes beklager nå å ha brukt tittelen ved enkelte anledninger.

– Jeg studerte ved NHH fra 1986 til 1989, men leverte ikke oppgaven på siviløkonomstudiet. Ved enkelte anledninger har jeg brukt tittelen siviløkonom, noe som er blitt hengende ved. Dette har vært feil av meg, og det beklager jeg, sier Finnes til DN.

Les også: Forskning kobler miljøaktivisme til narsissisme

– Jeg burde også ha korrigert det de gangene det har vært omtale av dette i pressen. Den korrekte benevnelsen er økonom, som jeg blant annet bruker i boken min. Jeg tror ikke jeg har hatt noen nevneverdig fordel av dette, all den tid jeg har hatt samme arbeidsgiver de siste 26 årene, legger han til.

Erna Solberg sier hun aldri har trodd at ektemannen Finnes var utdannet siviløkonom.

– Jeg har kjent Sindre siden 1986, og vi ble kjærester samtidig som han studerte på Norges Handelshøyskole i Bergen. Jeg har hele tiden vært veldig klar over at han ikke leverte oppgaven på siviløkonomstudiet, blant annet fordi jeg på den tiden selv ivret for at han skulle gjøre det, men jobber og politiske verv endte opp med å ta veldig mye av tiden, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

mest lest