Bro kollapset etter skipskollisjon – 20 personer og flere biler i vannet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. mars 2024 | 08:28

Francis Scott Key-broen i den amerikanske byen Baltimore kollapset tirsdag morgen etter å ha blitt truffet av et konteinerskip.

En video av hendelsen ble lagt ut tidlig tirsdag morgen på X. I videoen vises et stort fartøy som kolliderte med en av broens støttebjelker. Røyk kunne ses stige opp fra fartøyet før broen begynte å kollapse.

Talsperson for brannvesenet i Baltimore, Kevin Cartwright, opplyser til WTOP News at det er minst sju biler og en trailer som har falt i Patapsco-elven som renner under Key Bridge.

Han informerte også om at et dykkerteam ble utsendt for å bistå, men han er bekymret for de lave temperaturene.

Det er rundt -1 grader i området der brua ligger, sier han ifølge CNN.

– Det kan utgjøre en risiko for dykkerne våre, sier Cartwright.

Det er opptil 20 bygningsarbeidere i vannet, skriver BBC, som siterer brannmyndighetene.

Brannsjef James Wallace i Baltimore County sier ifølge Reuters at myndighetene har reddet to personer opp av vannet.

En person er uskadd, men den andre er overført til sykehus og er i kritisk tilstand.

På en direktesending på YouTube av broen, ble det observert et stort fartøy som traff broen rundt klokken 01:28 lokal tid:


«Alle kjørefelt stengt begge retninger på grunn av hendelse på I-695 Key Bridge. Trafikken omdirigeres,» uttalte Maryland Transportation Authority i et innlegg på X tirsdag morgen.

Broen med fire felt strekker seg over Patapsco-elven og tjener som den ytre kryssingen av Baltimore havn. Den er en nøkkelkobling mellom Interstate-695, også kjent som Baltimore Beltway.

Ifølge MarineTraffic er det aktuelle skipet det Singapore-registrerte kontainerskipet «Dali», som er på vei til Colombo på Sri Lanka. Skipet er nesten 300 meter langt, med en bredde på 48 meter.

Synergy Marine Group bekrefter til Reuters at det var deres skip «Dali» som kolliderte med broen. Det er ingen personskader om bord, skriver nyhetsbyrået videre.

Flere omliggende fylker hjelper nå til med redningsarbeidet, skriver The New York Times.

mest lest