Trump er rikere enn noensinne

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. mars 2024 | 07:03

Trump sin nettoverdi når 6,5 milliarder dollar, og gjør ham til en av verdens 500 rikeste personer.

Det melder Bloomberg.

Donald Trumps forretningsimperium var angivelig i fare som aldri før på mandag. I stedet ble det den mest innbringende dagen noensinne for den tidligere presidentens formue, ifølge den amerikanske finansavisen.

Når han sto overfor en tidsfrist for å betale en kausjon på over 464 millioner dollar i en bedragerisak i New York, reduserte en ankedomstol i delstaten beløpet han måtte stille til 175 millioner dollar, tilsvarende rundt 1,9 milliarder norske kroner – et beløp han hevder han vil dekke.

Omtrent samtidig avsluttet hans sosiale mediaselskap Trump Media & Technology Group en 29 måneder lang fusjonsprosess, noe som betyr at aksjer verdt milliarder av dollar på papiret nå offisielt tilhører Trump.

Som en del av fusjonen vil Trumps plattform Truth Social bli notert på Nasdaq-børsen for første gang tirsdag.

Ifølge Bloomberg betyr dette at Trump nå er rikere enn noen gang før og har en formue på 6,5 milliarder dollar. Dette sikrer ham en plass på deres liste over verdens 500 rikeste personer.

Trump står overfor krav om å betale en kausjon mens han venter på ankesaken etter å ha blitt funnet skyldig i å overdrive verdien av sine egne eiendommer. Han hevder at anklagene og dommen er drevet av politiske motiver.

mest lest