Trump krever etterforskninger: Alt dette handler om valginnblanding

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. mars 2024 | 06:08

Donald Trump krevde etterforskninger av dommeren som håndterer hans bedragerisak i New York, samt New Yorks justisminister Letitia James.

Etter at en ankedomstol i New York kuttet hans kausjon fra 464 millioner dollar til 175 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 1,9 milliarder norske kroner, gikk Trump til angrep på dommeren og den øverste påtalemyndigheten.

– Jeg respekterer Appellate Division for betydelig å redusere det latterlige beløpet som ble satt opp av en korrupt dommer ved navn Engoron, sa Trump på 40 Wall Street mandag, en av eiendommene Letitia James nevnte som potensielt beslaglagt dersom Trump ikke betalte kausjonen under anken av hans bedrageridom.

– Han burde bli undersøkt – seriøst undersøkt, sa Trump. «Særlig hans håndtering av verdsettelsene er problematisk. Han er den som utførte vurderingen, og mange mener at han feilaktig satte verdien av Mar-a-Lago til 18 millioner dollar, mens eksperter i bransjen mener den er verdt 50 til 100 ganger så mye.»

– Derfor bør det gjennomføres en undersøkelse av ham, og Letitia James bør også undersøkes for hennes forsøk på å påvirke ham; hun virker som en bakmann som styrer dommeren, sier Trump.

Dette skjedde etter at Trump, i en nettbasert uttalelse, insisterte på at en ordre om munnkurv, som forhindrer ham fra å kritisere Engorons hovedkontor, burde bli opphevet.

Trump langet også ut over FBI-ransakelsen av Mar-a-Lago.

– Er ikke tillatt å gjøre det. De gjennomsøkte huset mitt i Florida, Mar-a-Lago. Ingen forhåndsvarsel, ingenting,’ kommenterte han angående FBI-aksjonen.

– Vi får se hvordan alt ender til slutt. Men det de gjør er ulovlig. Det de gjør er kriminelt, og det har aldri blitt gjort før i dette landet.

Under diskusjonen om saken uttalte han: «Biden og hans allierte gjorde det også, fordi de ikke kan vinne et valg på grunn av grensepolitikken…» uttalte han.

– Alt dette er gjort av Biden og hans gruppe, fordi jeg vet ikke engang om Biden er skarp nok. Jeg vet ikke om Biden vet hva som skjer, hvis du vil vite sannheten. Kanskje han gjør det. Han gjør det sannsynligvis, sa Trump. «Alt dette er alt kontrollert av Biden – det vil si av hans medhjelpere – for jeg er usikker på om han er klar over sin egen eksistens.»

Trump indikerte også at han ville betale beløpet nå som det var redusert.

– Vi vil raskt sette opp kontanter eller obligasjoner, uansett hva det er. Vi vil sette det opp veldig raskt, sa han. Appellretten ga ham 10 dager til å gjøre det.

– Jeg har mye kontanter, sa han.

Trump omtalte Engoron som en «demokratdommer».

– Alle prøver å skade Trump så mye som mulig, sa Trump. «Det har den motsatte effekten, men kanskje en dag vil det ikke gjøre det. Jeg vet ikke.»

mest lest