– Kharkiv har vært under russiske terrorangrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. mai 2024 | 07:38

Kharkiv har vært under russiske terrorangrep hele lørdag. Russiske luftangrep i Kharkiv-regionen har pågått i over 12 timer.

Det skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på X lørdag kveld.

Zelenskyj opplyser at styrte glidebomber og missiler retter seg mot vanlige bygninger i Kharkiv, og det sivile livet i byen. En byggevarehandel har brent ned til grunnen, og brannslukningsarbeidet pågår fortsatt. Det har vært angrep på sentralparken og vanlige boliger. Det eksakte antallet drepte er fortsatt ukjent. Totalt har nesten 60 personer blitt skadet bare denne dagen i Kharkiv.

Presidenten melder at nesten to hundre redningsarbeidere fra Ukrainas statlige nødtjenester og dusinvis av kjøretøy er involvert i å håndtere «konsekvensene av terroren». Omtrent 400 politifolk arbeider på stedet. Alle nødtjenester er engasjert. Han er takknemlig for alle som tar vare på folk og forsøker å redde så mange liv som mulig.

Zelenskyj takker alle i verden som støtter Ukraina, «og spesielt Kharkiv nå, og fordømmer russisk terror». Han understreker viktigheten av at vi står sammen for å «sikre at russisk terror blir overvunnet», og at alle ansvarlige for disse angrepene får en rettferdig reaksjon.

Han takker alle som støtter Ukraina med luftforsvarssystemer, alle som forsyner landet med våpen, og alle som står med Ukraina i verden og ikke mangler besluttsomhet, som ekte livredere.

Artikkelen fortsetter.

Fredag opplyste Zelenskyj at det har det lyktes å stoppe russernes fremrykning i Kharkiv-regionen.

– Våre soldater har klart å ta kampmessig kontroll over grenseområdene som russerne gikk inn i, sa han fredag kveld ifølge Reuters.

mest lest