Åpent brev til regjeringens tullinger

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 26. august 2023 | 13:07

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Kjære Støre, Aasland og Barth Eide,

Folket har nå fått øynene opp for det finnes alternative energikilder som er mye mer effektive og raserer ikke natur, kan plasseres der behovet er og forurenser ikke.

Kort sagt kjernekraft.

En reaktor på 470 MW ved Melkøya kan gi 3,6 TWh som er akkurat det Melkøya trenger. Pris 25 milliarder. Det er halve prisen for hva utbygningen av vindkraft vil koste som subsidieres av folkets penger og kraftlinjene som belastet nettleien vår.

Den som forurenser skal betale og i dette tilfellet er det Equinor som må ta den kostnaden på 25 milliarder for et nytt kjernekraftverk.

Derfor vil ikke folket ha mer vindkraft.

I saken til Klassekampen 19, aug. i år stilles det mange spørsmål fra Barth Eide ang hvorfor folket er så imot vindkraft på land, ja til havs også for den saks skyld. Og han ser ikke ut til å skjønne de reelle fakta folket sitter med, deres erfaringer og mengden informasjon de får angående vindkraften og dens negative effekt på naturen, miljøet og dyreliv og ikke minst trivsel og verdier på boliger/hytter til folk som bor i de områdene som blir/ er rammet av denne utbygningen.

Og når Barth Eide trekker frem at det er hytteutbygging som er den delen som tar mest areal av våre naturområder er han fullstendig på viddene, ja bokstavelig talt. Ja, det tar mye områder, men det er jo og for å komme seg opp i fjellene og kunne nyte naturen. Og da er det ikke akkurat det samme som å sammenligne dette med en industripark på mange hundre kvadrat kilometer som støyer i et dobbelt så stort område.

Og når det da finnes tilgjengelig alternativ kraft innen samme tidsramme som kan realiseres som ikke har disse påvirkningene på folket, miljøet, dyreliv og fauna og ikke minst vår frie natur. Med null CO2 utslipp, et minimalt arealforbruk sett i sammenligning med tilsvarende vindkraft.

Illustrasjon hentet fra Motvind Norge.

Hvorfor sitter da regjeringen med statsminister Støre, miljøvernminister Barth Eide, finansminister Vedum og olje- og energiminister Aasland og trenerer, ikke vil starte prosessene som er nødvendig for å kunne starte med kjernekraft, vedtar det som må til, oppretter de kommisjonene som trengs og utnevner nye ministre?

Ja. kort sagt sparker den ballen i gang så fort som råd er? Det taler mot all sunn fornuft og ikke starte den prosessen. Isteden heier dere frem vindkraft så man skulle tro dere var kjøpt og betalt av Fornybar Norge.

For ikke bare har de foten innafor døren i regjeringen og LO, de har fått hele ræven og mer til som vi må tolke det vi som sitter på utsiden som skal leve med denne raseringen av vår natur. Bare se tilbake på Arensdals-uka, det var vindkraft opp og i mente på alle stands regjeringen deltok i. Det skal trøkkes ned over hode på folket vha. ekspropriasjon om det er det som må til. Ja til og med nasjonal sikkerhet har blitt nevnt i alle fall 2 ganger av Støre for å sikre han kan tvinge dette igjennom. Hva han legger i de ordene er enda ikke helt klart, men at det et ess i ermet er helt klart.

La oss være realistiske, elektrifiseringen av Melkøya kommer tidligst i 2033, da kan, om dere vil, allerede være klart for et kjernekraftverk ved Melkøya på 470MW. Det vil levere 3,6 TWh og koster ca 25 milliarder. Noe som er helt innlysende klart Equinor må betale. Den som forurenser den betaler. De vil allikevel kunne nedskrive dette på få år sammen med selve elektrifiseringen.

Og da trenger man ikke ett eneste vindkraftverk til i Finnmark eller den 420Kv linjen dere skal ha på plass. Da trenger dere ikke et nytt Fosen i Høyesterett, rasering av natur, fauna, dyreliv eller mennesker som må bo nært disse vindturbinene. Illustrasjonen over illustrerer hvor mye vindkraft det må til om dere bygde 49 TWh rundt Oslo og bør gi dere en pekepinn hvor gale disse planene er. Det finnes ikke ett eneste menneske i den regionen (rundt Oslo) som hadde akseptert en slik utbygning.

Hvorfor skal da andre gjøre det?

mest lest