Trump øker ledelsen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. august 2023 | 06:52

Tidligere president Donald Trump øker ledelsen på de andre republikanerne på en ny måling.

Dagen etter at Trump ble løslatt mot kausjon i Georgia, svarer 52 prosent av republikanerne at de foretrekker ham som presidentkandidat. I august lå han på 47 prosent.

Trump leder med nesten 40 prosentpoeng over Ron DeSantis i kampen om den republikanske presidentnominasjonen, selv etter å ha nektet å debattere Florida-guvernøren og andre rivaler, ifølge en Reuters/Ipsos-måling fredag.

Målingen viser at DeSantis er på en fjern andreplass med 13 prosent oppslutning blant republikanske velgere, mens Trump har 52 prosent, marginalt høyere enn de 47 prosentene han fikk i august målingen.

DeSantis og syv andre håpefulle republikanere deltok i Milwaukee-debatten, mens Trump var i et intervju medTucker Carlson som ble lagt ut samtidig på X (Twitter), som i skrivende stund har over 258 millioner visninger.

Trump sa før debatten at han ikke så noen politisk fordel ved å delta gitt hans enorme ledelse på meningsmålingene, til tross for tiltalen i fire separate straffesaker. Noe som resultatene fra Reuters/Ipsos-målingen viser.

Målingen ble utført torsdag og fredag blant 1004 voksne amerikanere, blant dem 349 demokrater.

Når alle respondentene regnes med, uavhengig av partitilhørighet, sier 38 prosent at de ville stemt på Trump, og 32 prosent sier de vil stemme på Biden, dersom det var valg i dag.

mest lest