Manchester United-spiller kan bli utestengt

Avatar photo
Publisert 26. oktober 2023 | 20:33

Det argentinske Manchester United-talentet Alejandro Garnacho er i hardt vær etter å ha postet det som kan tolkes som rasistiske emojier til et bilde av Andre Onana.

Garnacho risikerer nå å bli straffet av Det engelske fotballforbundet (FA) for bildet han delte på det sosiale mediet X/Twitter etter tirsdagens Champions League-kamp mot FC København.

Avisen Manchester Evening News skriver at det britiske fotballforbundet (FA) har vært i kontakt med Manchester United for å høre spillernes side av saken. Det kan ende med suspensjon.

På bildet kan man se Garnacho sammen med André Onana etter den kamerunske målvaktens strafferedning. Argentineren har lagt ved to gorilla-emojier.

Dette skjermbildet viser Alejandro Garnachos innlegg på X/Twitter.

Alejandro Garnacho kan dermed lide samme skjebne som tidligere Manchester United-spiller Edinson Cavani. Han ble utestengt tre kamper og fikk en bot på over én million kronerfor i 2020 å ha skrevet «Gracias Negrito» til en venn i kommentarfeltet på Instagram.

Fotballspilleren har sletter innlegget fra sosiale medier, men hevder samtidig at det ikke var noe rasistisk motiv bak bruken av emojier.

Også Onana har offentlig gått ut med støtte til lagkameraten.

– Folk kan ikke velge hva de skal bli krenket av. Garnacho mente «kraft og styrke». Denne saken bør ikke tas noe lenger, skriver Onana i et innlegg på sin Instagram-story torsdag.

mest lest