Russland publiserer video av atomtest

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. oktober 2023 | 11:48

Det russiske forsvarsdepartementet har sluppet videoopptak av det Reuters rapporterer som angivelig viser flere vellykkede øvelser og tester av landets atomforsvar.

Onsdag kunngjorde den russiske regjeringen at landet er i ferd med å trene styrkene sine for å svare på et mulig «fiendtlig atomangrep», skriver Reuters.

Det var også onsdag at Russlands overhus, Føderasjonsrådet, gikk med på å trekke Russlands ratifisering av avtalen om forbud mot atomprøvesprengninger.

Artikkelen fortsetter.

Nord-Korea på vei til å bli en «betydelig» våpenleverandør til Russland.

Det skriver det britiske forsvarsdepartementet

Ifølge den daglige etterretningsorienteringen fra det britiske forsvarsdepartementet er det «nesten sikkert» at ammunisjon fra Nord-Korea har ankommet russiske ammunisjonslagre.

Samtidig skriver departementet at Nord-Korea med dagens leveringstakt er på vei til å bli en av Russlands viktigste utenlandske leverandører av våpen og ammunisjon.

– Hvis Nord-Korea opprettholder det nylige volumet og tempoet for militærrelaterte forsendelser (mer enn 1000 containere i løpet av de siste ukene), vil landet være på vei til å bli en av Russlands viktigste utenlandske våpenleverandører, sammen med Iran og Belarus, skriver departementet.

Tenketanken sår tvil om russiske militærplaner

Tenketanken Institute of War (ISW) skriver i sin daglige oppdatering at det er «høyst usannsynlig» at Russland vil klare å rekruttere nok personell til de planlagte nyformasjonene i krigen med Ukraina.

Den tidligere russiske presidenten og nå nestleder i Russlands sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev, sa onsdag at Russland vil etablere enda et hærkorps, syv motoriserte geværdivisjoner, 19 brigader, 49 regimenter og en marineenhet i løpet av 2024 som en del av pågående store russiske militærreformer.

Medvedev hevdet onsdag, ifølge tenketanken, at rundt 385.000, inkludert 80.000 frivillige, har sluttet seg til den russiske hæren i år.

Ifølge Medvedev har rekrutteringsraten økt betydelig.

Hver dag signerer 1600 personer kontrakter med den russiske hæren, har Medvedev uttalt under et møte om bemanningen av Forsvaret.

mest lest