Video av angrepet på Paul Pelosi er offentliggjort

Avatar photo
Publisert 27. januar 2023 | 20:36

En mann ble i fjor siktet for å ha forsøkt å kidnappe den amerikanske politikeren Nancy Pelosi, og for å ha angrepet ektemannen.

En 42 år gammel mann brøt seg inn i parets hjem i San Francisco og angrep Paul Pelosi (82) med en hammer.

Han hadde lett etter toppdemokraten og skal ha ropt «hvor er Nancy?» mens han var inne på eiendommen. Nancy var ikke hjemme da angriperen tok seg inn i parets hjem.

Politiet dukket opp på døren og arresterte mannen. Det hele ble tatt opp på en politimanns «bodycam».

Nå er videoen offentliggjort. Den kan du se her:

Angriperen skal ikke ha roet seg da politiet dukket opp. I det han forsøkte å svinge hammeren mot Paul Pelosi, måtte politiet hoppe på mannen.

Politiet ba mannen legge fra seg hammeren. Til det svarte mannen «Nei,» og rev hammeren løs fra Pelosis grep, før han forsøkte å svinge hammeren mot hodet hans.

Den mistenkte hadde med seg en taperull, tau, en annen hammer og strips da han ble arrestert, sa justisdepartementet. Han hadde planlagt å holde Nancy Pelosi som gissel og skulle knuse «kneskålene hennes» hvis hun «løy» for ham, ifølge rettsdokumenter.

Les også: Pelosi arrangerte «eksorsisme» etter hammerangrep

Pelosi var i Washington DC da mannen ble angrepet, men fløy tilbake for å se mannen sin på sykehus, hvor han gjennomgikk en vellykket operasjon for et kraniebrudd og skader på hendene og høyre arm.

– Våre barn, våre barnebarn og jeg er sønderknust og traumatisert av det livstruende angrepet, sa Pelosi i en uttalelse.

Sender 1000 soldater til anti-politi demonstrasjon i USA

mest lest