Militærsjef om den ukrainske byen Avdiivka: – Blir utslettet fra jordens overflate

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. mars 2023 | 02:48

Myndighetene i den ukrainske byen Avdiivka – som ligger i den østlige Donetsk-regionen – oppfordrer folk til å evakuere, etter at den har blitt rammet av russiske angrep.

– Dessverre har Avdijivka i økende grad blitt forvandlet til et åsted for postapokalyptiske scener, sier militærsjef Vitalij Barabasj søndag i et innlegg på Telegram. På grunn av de konstante angrepene har byen blitt seende ut som et månelandskap, ifølge ham.

– Byen blir utslettet fra jordens overflate. Fra og med søndag vil byens tjenester bli stengt, sa Barabash.

Den regionale lederen sa at mobildekningen for byen også vil bli stengt.

– Utsiktene for byen er veldig dårlige. Hver dag har vi bygninger med flere etasjer som faller fra hverandre. Det har ikke vært en dag de siste par ukene hvor vi ikke har blitt beskutt, sier han.

– Det er derfor man må flytte ut, man må gjøre seg klar for dette. Spesielt de med barn, sa han.

– Kjellere ikke vil redde deg i det tempoet de rammer byen med luftangrep nå. Snart tror jeg Avdiivka kan bli en andre Marinka – det vil si at ingenting av byen vil forbli.

Artikkelen fortsetter.

Marked i Avdiivka (Donetsk oblast i Ukraina) etter russisk beskytning. Foto: dn.gov.ua./Wikimedia/Lisens

Avdijivka ligger like nord for Donetsk by, et stort storbyområde. Byen hadde rundt 32.000 innbyggere før Russlands invasjon.

Industribyen, som huser et stort smelteverk, har blitt beskutt vedvarende siden den russiske invasjonen begynte. De siste ukene har imidlertid russiske bakkeangrep i området intensivert.

Noen ukrainske tjenestemenn har sagt at byen kan bli en andre Bakhmut, den for det meste forlatte byen der ukrainske og russiske styrker har kjempet i flere uker til det som for øyeblikket er en blodig fastlåst situasjon.

Zelenskyj: Ingen Ukraina-offensiv uten flere våpen

mest lest