Taxisjåfører på Island bruker islandske flagg i frontruta etter stygg voldtektssak

Avatar photo
Publisert 27. mars 2024 | 17:34

Flere taxisjåfører på Island har begynt å plassere et islandsk flagg i frontruten på drosjen de kjører for å gjøre det klart at de ikke har utenlandsk opprinnelse.

Haraldur Gunnar Axelsson, sjef for taxiselskapet Hreyfil, kjenner til eksempler på at sjåførene hans bruker flagget i frontruten. Til den islandske avisen Morg­un­blaðinu forteller han at det også hender at kundene ringer og spesifikt spør etter islandsktalende sjåfører.

– Jeg har hørt at noen sjåfører har satt opp et lite flagg på frontruta, sier han til avisa.

Bakgrunnen for dette skal være en stygg voldtektssak i Reykjavík hvor taxisjåføren Abdul Habib Kohi voldtok en 17-år gammel jente i drosjen da han skulle kjøre henne hjem. I februar ble han dømt til to års fengsel, ifølge den islandske nettavisen Visir.

Les også: iNyheter podcast: Befolkningskrisen, ISIS-K og Moskva-terroren, Per-Willy Amundsen

Axelsson forteller at det også har vært en økning den siste tiden i antallet som spesifikt spør etter en kvinnelig sjåfør.

– Etterspørselen etter kvinnelige sjåfører har økt. Vi har en funksjon i systemet vårt som gjør at hvis en passasjer spesifikt spør etter en kvinnelig sjåfør, så vil systemet vårt forsøke å finne dette, sier taxisjefen til Morg­un­blaðinu.

Nesten en femtedel av islandske drosjesjåfører har utenlandske navn, skriver den islandske avisen. De fleste av dem skal være av arabisk opprinnelse.

mest lest