Skjøt egen hund og geit fordi de var «uregjerlige» – nå får guvernør Kristi Noem tyn av egne fans

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. april 2024 | 20:36

Hun er nevnt som en mulig visepresidentkandidat for Donald Trump. Men Sør-Dakotas republikanske guvernør Kristi Noem (52) får nå oppmerksomhet for noen ganske annet.

På sosiale medier uttrykker folk sjokk og misbilligelse etter at en historie om at guvernør Kristi Noem avlivet ved selv å skyte sin egen 14 måneder gamle hund fordi den ble ansett som «utrenbar».

Det var etter at The Guardian publiserte en rapport om historien fredag, med et utdrag fra hennes nye memoarer «No Going Back», som skal slippes 7. mai at stormen startet, skriver Fox News.

Ifølge rapporten skrev Noem at hun tok med seg sin 14 måneder gamle tispe «Cricket» til et steinbrudd i nærheten av gården hennes og skjøt den død fordi den var «mindre enn verdiløs» og «utrenbar».

Noem uttalte til The Guardian hvordan hunden hadde ødelagt en fasanjakt, og mistet kontrollen, jaget alle fuglene og hadde det «storartet».  

Guvernøren fortalte også at Cricket spiste flere av kyllingene på gården hennes.

I boken skal Noem angivelig skrive følgende: «Det var ikke en hyggelig jobb, men det måtte gjøres. Og etter at det var over, innså jeg at en annen ubehagelig jobb måtte gjøres.»

For i memoarene Noems memoarer forteller at hun angivelig også at hun tok en familiegeit til steinbruddet hvor den led samme skjebne som Cricket. Noem rettferdiggjorde «drapet» og sa at bukken var «ekkel og slem.»

Da fortellingen om «drapene» nådde X, svarte Noem spesifikt på Guardian-historien.

«Vi elsker dyr, men tøffe avgjørelser som dette skjer hele tiden på en gård. Dessverre måtte vi bare avlive 3 hester for noen uker siden som hadde vært i familien vår i 25 år,» skrev guvernøren.

Noems innlegg fikk nesten seks millioner visninger på bare en dag, og skapte en bølge av «skrekkslagne reaksjoner på den sosiale medieplattformen, selv blant hennes konservative fans,» skriver Fox News

Den uavhengige journalisten Tim Pool reagerte på følgende måte: «avsluttet hun karrieren med hensikt?»

Den konservative influencer-duoen The Hodge Twins sa: «Å fortelle alle at du skjøt unghunden din og promotere boken din samtidig? wtf, dette er vilt.»

Den populære pro-Trump-kontoen «Catturd» så ut til å ta historien personlig, og postet: «Omg – nå koker blodet mitt. Husk at jeg er en landsens gutt som bor på en ranch. Det er en enorm forskjell på å avlive en gammel hest som lider, enn å skyte en hund på 18 måneder for å være utrenelig.»

Florida’s Voice News-sjef Brendon Leslie mener følgende: «Kristi Noem burde bli siktet for dyremishandling – dette er sjofel og ekkelt. Det er én ting å avlive en hund som er syk – det er helt uakseptabelt å avlive en hundevalp ned fordi det ikke var en god jakthund. Sett den opp for adopsjon!»

En annen kaller henne «psyko» og peker på at hun er en kandidat som visepersident for Trump. Han lurer på om hun nettopp «skjøt sin egen karriere i hodet».

Historien har også nådd norske medier. Dagsavisen peker på at Noem har norske aner.

De har også med en mer grafisk beskrivelse av foranledning og avliving:

«Den republikanske guvernøren innrømmer i boka at hun begynte å hate hunden sin, og at hun mener hunden oppførte seg som en dressert snikmorder. Ifølge henne ble hunden farlig for alle hun kom i kontakt med og hun innså at hunden måtte avlives, og derfor valgte hun å skyte hunden sin.»

Om geita:

«Det er imidlertid ikke den eneste skyteepisoden Noem forteller om i boka, da familien hennes også eide en hanngeit som var «ekkel og slem», fordi den ikke var kastrert. I tillegg luktet geita ekkelt og harskt og i likhet med hunden elsket også geita å jage. Derfor bestemte hun seg for å skyte den også, men geita unnslapp det første skuddet da den klarte å hoppe unna og fikk kun et sår. Da skriver Noem at hun gikk tilbake og hentet en ny patron og skjøt geita på nytt.»

iNyheter lover våre lesere at vil følge historiens etterspill og Noems videre karriere.

mest lest