Er «sjokkert» over Oslo kommunes irettesettelse av Linderud-rektor: – Bør hylles for sitt mot

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. juni 2023 | 11:42

Det sier Himanshu Gulati fra Fremskrittspartiet.

Hendelsen der en kvinnelig rektor under vitnemålsutdeling i 10. klasse på Linderud skole i Oslo reagerer på at en gutt nekter å ta henne i hånden medførte at Utdanningsetaten i Oslo kastet henne under bussen og støttet «beklagelsen» rektoren kom med overfor foreldrene i ettertid.

– Vi er i dialog med rektor om hendelsen. Rektor har selv beklaget hendelsen til foresatte, og vi stiller oss bak det, uttalte grunnskoledirektør Wenche Natasja Savalov i Utdanningsetaten.

Les også: 10-klassing ville ikke håndhilse på kvinnelig rektor: – Vi bor i Norge, og vi kan ikke ha det sånn

Da sier rektor, agitert, ut i salen:

– Folkens, vi bor i Norge, og vi kan ikke ha det sånn. Vi kan ikke ha det sånn. Foreldre, vi bor i Norge. Dere skal jobbe med norske kvinner, ellers så lykkes dere ikke i Norge. Dette må dere ta tak i. Dere foreldre, dere må ta tak i det.

@unknownb811 Rektor prøver å spise elev💀💀#b9@#viral #school #fypシ ♬ original sound – Unknown_b9

Rektor beklaget hendelsen dagen etter.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra dere etter torsdag og noen reaksjoner på min håndtering av situasjonen som oppstod. Det forstår jeg. Den var for sterk og konfronterende, skriver hun i en uttalelse som er sendt ut til alle foresatte.

Og Utdanningsetatet støttet altså beklagelsen. De ville heller ikke avvise at hendelsen kom til å få konsekvenser for rektoren.

– Bør hylles

Det reagerer FrPs representant i Utdanningskomiteen på Stortingen, Himanshu Gulati, sterkt på.

– Jeg er sjokkert over Oslo kommune sin håndtering. Rektoren bør hylles for sitt mot, ikke “settes på plass” fordi hun tok et oppgjør med et segregerende og kvinnefiendtlig syn, sier han til iNyheter.

– Vi kan ikke bøye oss i møte med mørke holdninger som ikke hører hjemme i vårt samfunn, legger Gulati til.

Han mener tiden er inne for å ta ta i dette.

– I Norge lever kvinner og menn sammen, vi omgås både på skolen og på arbeidsplassen, og vi bør ta et oppgjør med de som forsøker å skape segregering i samfunnet, avslutter Gulati. 

Gulati har også tatt opp hendelsen og etterspillet i Stortinget. I et skriftlig spørsmål til kunnskapsminister Tonje Brenna, krever han svar på følgende:

«Hva tenker statsråden om at elever nekter å håndhilse på rektorer/lærere/andre av motsatt kjønn, mener hun dette er god integrering, mener hun dette er grei praksis i skolen, er hun enig i beskrivelsen om at man må akseptere at kvinner og menn jobber sammen dersom man skal lykkes i Norge, mener hun det er respektfullt overfor kvinner når menn nekter å ta de i hånden, og støtter hun at rektoren skal ha blitt irettesatt av kommunen for å ha sagt det hun gjorde etter at det ble ropt haram når hun håndhilste ifm. vitnemålsutdeling?»

Kunnskapsministeren har ennå ikke svart.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest