Spilte inn skrytevideo for rederi der mannen eide aksjer – så fikk Høyre en stor donasjon

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. september 2023 | 15:59

Begynner å lukte korrupsjon, mener Kjetil Rolness.

Det var i februar 2021 daværende statsminister Erna Solberg i en video delt på sosiale medoer snakket varmt om det børsnoterte rederiet Wallenius Wilhelmsen.

«Wallenius Wilhelmsen er et utmerket eksempel på et globalt selskap som tar utfordringene på alvor», sa Erna Solberg til bildene av det nye, vindkraftdrevne fartøyet «Orcelle Wind», som ble lansert i videoen.

Samtidig eiede ektemannen Sindre Finnes aksjer i rederiet for omlag en halv million kroner.

Bare 13 dagere etter at videoen ble spilt inn, donerte Wilhelmsen-rederiet 300.000 kroner til Høyres Hovedorganisasjon som valgkampbidrag i 2021, skriver DN.

– Nå begynner det å lukte korrupsjon av Erna/Finnes-gate, skriver Kjetil Rolness på Facebook som en kommentar til artikkelen.

Erna Solbergs pressesjef Cato Husabø Fossen skriver i en epost at Solberg spiller inn mange titalls videohilsener i løpet av en måned.

– Å antyde at det skulle være en slags sammenheng mellom økonomiske bidrag fra Wilh. Wilhelmsen til Høyre og at hun stilte opp på denne enkeltvideoen blir i overkant søkt. Skal ikke Jonas Gahr Støre kunne lage videohilsener til LO, fordi de donerer penger til Arbeiderpartiet? sier Fossen.

mest lest