Russland vil «av-satanisere» Ukraina

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. oktober 2022 | 06:39

Nestleder i det russiske sikkerhetsrådet mener at «Church of Satan» med myndighetenes velsignelse sprer seg i Ukraina.

Det ble presentert av nestleder av det russiske sikkerhetsrådet, Alexei Pavlov, i et intervju med den Moskva-eide avisen Argumenty i Fakty tirsdag, skriver VG.

Pavlov påstår at Church of Satan, som ifølge Store norske leksikon er verdens største satanistorganisasjon, har spredt seg i Ukraina, og det er mer og mer presserende å gjennomføre av-sataniseringen av landet.

Seniorforsker Julie Wilhelmsen ved NUPI, som forskere på russisk sikkerhets- og utenrikspolitikk, sier til VG at dette illustrerer en propagandamaskin som begynner å bli helt desperat. Hun sier Kreml bruker Russlands store, mest sentrale nasjonale traume, nemlig kampen mot nazistene under krigen for alt det er verdt.

Les også: Russlands ambassadør i Washington: – USA glorifisere nazismen i et maniske ønske om å nedverdige Russland

Alexei Pavlov i det russiske sikkerhetsrådet støtter den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov uttalelse om at det trengs «en fullstendig av-satanisering» av Ukraina.

Kadyrov påstår at «tradisjonelle par blir fratatt barn» og at disse blir «overført til likekjønnede par» og at dette er noe europeere ser på som moderne og sivilisert.

Dronepiloter fra Iran sendt til Krim: – Russland er «konkurs»

mest lest