Drapssiktet tenåring identifiserer seg som kvinne

Avatar photo
Publisert 27. november 2023 | 19:14

Mandag morgen skrev iNyheter at en 22-år gammel mann er blitt drept i Porsgrunn.

Politiet meldte opprinnelig på X at det var en mann de hadde pågrepet. Politiet har i ettertid opplyst at den siktede personen identifiserer seg som kvinne, ifølge VG.

Politiadvokat Odd Skei Kostveit understreker overfor Telemarksavisa at de omtaler de to involverte slik de selv ønsket å bli tiltalt.

Vedkommende er nå siktet for drap.

Politiet har også opplyst at det har vært en relasjon mellom den avdøde og siktede over noe tid.

Ifølge VG er den avdøde 22-åringen et tidligere styremedlem i et lokallag i politikken. Avisen vil ikke dele hvilket parti avdøde har vært medlem i.

De to involverte skal ha flyttet inn i en leilighet sammen fredag forrige uke. Det var her den siktede skal ha påført 22-åringen skadene han senere døde av på sykehus. Ingen av de involverte er ifølge politiet folkeregistrert på adressen.

– Det er grusomt. Det er utenkelig. De virket så fornøyde. Vi hadde bare godt inntrykk av dem, sier en av huseierne om leietagerne.

En nabo har fortalt til VG at han hørte rop og skrik fra en leilighet i området før politiet ankom.

Politiet sier i en pressemelding at de har kontroll på det de antar er drapsgjenstanden, og at dette ikke er et skytevåpen.

Siktede framstilles for psykiatrisk observasjon mandag.

– Det er en prejudisiell observasjon der de skal ha samtale med siktede, for å se om der er behov for en full rettspsykiatrisk undersøkelse, sier sier Odd Skei Kostveit til VG.

mest lest