Har stiftet nytt parti

Avatar photo
Publisert 28. januar 2024 | 22:06

Owe Ingemann Waltherzøe, grunnlegger og tidligere partileder i Industri og Næringspartiet (INP), har grunnlagt et nytt parti.

– Sammen med flere i det tidligere sentralstyret til INP har vi idag registrert Det Norske Industripartiet (DNI), skriver Waltherzøe i en SMS til iNyheter.

Han legger til at han har mottatt hundrevis av oppfordringer fra utmeldte, frustrerte og forbannede medlemmer som mener INP er «kuppet».

– Personlig tror jeg veldig mange har sett dette komme over tid siden det ikke har vært diskutert annet enn byråkrati, vedtekter og posisjoner det siste året, skriver Waltherzøe, og fortsetter:

– DNI vil fokusere på det opprinnelige partiprogrammet dets verdier og målet om å erstatte flest mulig på Stortinget i 2025. DNI vil være realpolitisk og føre en sentrumsorientert politisk linje.

Facebook-gruppen som tidligere tilhørte INP, er omdøpt til «Industripartiet» av Waltherzøe. Gruppen har over 50.000 medlemmer. Da Waltherzøe trakk seg som partileder etter en lang tids intern konflikt, omtalte han Facebook-gruppen som viktig for partiet.

– Dere her i Facebook-gruppen er de som har bygget partiet fra bunnen av, skrev Waltherzøe i et innlegg i gruppen 25. januar.

INP har fortsatt Facebook-siden som har tilhørt partiet, samt at de har opprettet en ny gruppe etter at Waltherzøe omdøpte den forrige.

Det var torsdag denne uken det ble kjent at Owe Ingemann Waltherzøe trakk seg som partileder i INP. Flere sentralstyremedlemmer trakk seg også fra sine verv. I sosiale medier varslet mange at de ville melde seg ut av partiet.

mest lest