Biden straffes av muslimske velgere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. februar 2024 | 07:26

Titusenvis av velgere i det demokratiske nominasjonsvalget i den viktige vippestaten Michigan har stemt blankt.

Ved 03:00 natt til onsdag norsk tid hadde de siste valglokalene i delstaten Michigan stengt, og Biden ledet med 81 prosent mens 55 prosent av stemmene var talt opp, ifølge nyhetsbyrået AP.

Men svært mange muslimske velgere i Michigan har krysset av for «uncommitted» (blankt). Foreløpige tall viser at så mange som 13,1 prosent har stemt blankt i delstaten. Dette tilsvarer over 65 000 stemmer så langt.

Ifølge Reuters hadde en stor muslimske velgergruppen i delstaten oppfordret velgerne til å stemme «uncommitted» som en protest mot Bidens Gaza-politikk før valget.

Mange av Michigans muslimer som støttet Biden i 2020 er sinte, i likhet med noen progressive demokrater, over Bidens støtte til Israels offensiv i Hamas-styrte Gaza hvor titusenvis av palestinere er drept, ifølge nyhetsbyrået.

«Vår bevegelse gikk seirende ut i kveld og overgikk våre forventninger massivt. Titusenvis av Michigan-demokrater, hvorav mange stemte på Biden i 2020, er ikke forpliktet til hans gjenvalg på grunn av krigen i Gaza,» heter det i en uttalelse.

De lovet å ta det de kalte sin anti-krigsagenda til den demokratiske nasjonalkonvensjonen i Chicago i august.

Michigans meningsmåler Bernie Porn, uttalte til Reuters at det var uklart hvor betydningsfullt Midtøsten-spørsmålet ville være for Biden i november, da situasjonen kunne ha endret seg.

– Jeg vil takke hver eneste innbygger i Michigan som lot stemmen sin bli hørt i dag. Å utøve retten til å stemme og delta i demokratiet vårt er det som gjør Amerika flott, sa Biden i en uttalelse sent på tirsdag kveld.

mest lest