Drammens-rektor utsatt for mursteins-angrep hjemme

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. april 2023 | 15:44

En rektor ved en skole i Drammen ble onsdag kveld utsatt for angrep. Ifølge et vitne skal to maskerte ungdommer ha stått utenfor rektorens hus og kastet murstein i bilruta og på ei rute i huset.

Det er lokalavisa Drammens Tidende som skriver dette.

De identifiserer ikke rektoren eller skolen vedkommer jobber ved. Utenom at det dreier seg om enn mannlig rektor. Det utelukker dermed rektor Hanne Merete Hagby ved Drammen videregående skole, som tidligere i april ble truet med «lynsjing» etter en kontrovers om at han skulle ha satt ned foten for islamsk bønn i skoletiden.

Les også: Rektor ble truet med lynsjing etter «bønnenekt» i Drammen: – Jeg har fått enormt med sjikane og hets (+)

Politiet ble varslet og sendte ut patruljer, men gjerningspersonene ble ikke funnet.

– Det er urovekkende at man opplever et angrep på sitt eget hjem og at man i kraft av sitt yrke og mandat blir utsatt for represalier. Det synes jeg er trist, da vi alle har tatt oppgaven om å gjøre drammensskolen bedre, gi veiledning og støtte ungdommer og barn i en krevende fase. Vi ønsker dem jo alle godt, sier rektoren til avisen.

– Lar du deg true vekk ut av yrket?

– På ingen måte. Jeg har opplevd trusler tidligere, så det gjør meg mer fast bestemt på at det å jobbe med foreldre om å få fram at hjelpen eleven trenger er det riktige. For meg blir det også en åpenbaring at skolene må prioriteres fra øverst hold. Ellers blir det fabler og tomme lovord.

mest lest