Spetalen mener Tesla er «en stiv og ekkel bil»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. oktober 2022 | 21:53

Spetalen har gått hardt ut mot norsk batteriproduksjon som han mener er «tull og tøys» og vil gå i null. Men milliardæren og kjendisinvestoren er har kommet med flere uttalelser under Investordagen.

Satsingen på fornybar energi har han nå liten tro på.

– Det investeres mer i fornybar energi pr. år enn det investeres i olje og gass. Sol og vind står for 6 prosent av verdens energiproduksjon. Det har ikke sjanse, sier han henviser til oljen veldige energitethet.

– Vindkraft koster 2,50–3 pr. kilowattime å bygge, og vedlikeholdskostnadene er enorme, sa Spetalen.

– Folk har feilinvestert i dumme, fornybare ting.

Les også: Spetalen mener folk har feilinvestert i «dumme fornybare ting»: – Nå har vi klart å selge mye av det grønne sølet

En som har satset på elektrifisering og ønsker verden bort fra bensin- og dieselbiler, er Elon Musk. Han er blitt verdens rikeste mann på grunn av Tesla.

Men Øystein Stray Spetalen mener selskapet er grovt overvurdert. Der haforr han «shortet» Tesla. Det vil si at han vedder penger på at aksjen vil falle i verdi.

– Tesla er verdt like mye som alle andre bilprodusenter til sammen. Tesla er bare en stiv og ekkel bil. Jeg er short. Det finnes ikke ett normalt menneske som kjøper Tesla, sa han under Investordagen i regi av Finansavisen.

Spetalen ut mot norsk batteriproduksjon: – Tull og tøys. Det går til gokk

mest lest