Fra Gaza til Sandefjord

Avatar photo
Erik Selle
Partileder Konservativt
Publisert 29. mars 2024 | 13:36

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Krigsangrepet på Israel 7 oktober 2023 har åpenbart for oss en helt ny virkelighet i Norge.

Vi har fått en «Arab street», med andre ord vold i gatene istedenfor fredelige demokratiske demonstrasjoner og markeringer, ledet av venstresidens politiske ledere. Jøder må i dag skjule sin identitet i fare for liv og helse, og norske Israel-venner kan vise sin støtte til demokratiet Israel kun under massiv politibeskyttelse. Derfor har undertegnede ledet delegasjoner til Israel tre ganger siden krigen startet. Alle gangene har vært for å formidle til verden sannheten om det som skjer der, og ikke løgnene og fabrikasjonene som dominerer vestlige medier og massedemonstrasjoner.

Volden kulminerte så langt på kvinnedagen 8 mars i Sandefjord, hvor et par med Israel flagg og markering av den seksualiserte volden mot jødiske kvinner 7 oktober endte med mannen på sykehus slått helseløs og en hårsbredd fra døden. Politiet var passivt til stede og forhindret ikke volden. I Oslo ble en gruppe jødiske kvinner nektet å gå i 8.mars tog og opplevde stemningen aggressivt og truende. Partileder Sylvi Listhaug følte seg så truet og trakassert av «Palestina»-demonstranter en vanlig dag gående på veg gjennom byen til jobben sin på Stortinget at hun har erklært at hun kan ikke lenger gå alene i Norges hovedstad.

Oslo-avtalen omtales i Israel som Oslo-krigen, den brakte ikke fred, men to intifadaer og terror. Det som skulle være et vegkart til fred, basert på at Israel skulle gi fra seg Bibelens kjerneland, gav ikke fred. Israels egen initierte «etniske rensing» av jøder fra Gaza i 2005 gav ikke fred, men skapte et brohode for en dypt ekstrem og ond terrorbevegelse. Vesten har siden Oslo-avtalen skarpt kritisert stort sett alle tiltak av beskyttelse Israel har utført, aktive eller passive, og godtatt en normal-situasjon hvor Israel er eksponert for terror. Denne terroren har allerede kommet til Europa, noe særlig Frankrike har fått merke i mange år – og nå har vold og trusler blitt normen i Norge.

Israel står trygt og godt plantet midt i folkeretten, og har en historisk, juridisk og realpolitisk legitim eksistensberettigelse. Nå marsjerer mobben i vestens gater og roper på folkemord: «Palestine shall be free from the river to the sea».  De samme menneskene som overlagt lyver om at Israel utfører folkemord i Gaza, marsjerer i våre gater og roper selv på folkemord av jøder og utslettelse av staten Israel. Når man med selvtillit og uten frykt for hatparagrafen roper «ingen sionister i våre gater», så forstår selv enkelte på venstresiden at dette ligger farlig nær «ingen jøder i våre gater». Ingenting viser behovet for sionismen mer enn dette. Det er åpenbart lenge siden Henrik Wergeland kjempet for å fjerne jødeparagrafen, og vi har fått en ny ideologi i Norge som vi ikke ønsker.  

Mens all nødvendig dokumentasjon foreligger av UNRWA sin rolle som redskap for Hamas, hvor øvrige europeiske land og USA nå har stoppet finansieringen av UNRWA, er den norske regjerings svar å øke støtten. Mens voldtatte og mishandlede uskyldige sivile fortsatt holdes som gisler i Gaza og sivilbefolkningen der lider som følge av Hamas sitt terror-regime, finner Regjeringen Støre det opportunt å rette kritikken mot Israel og la mobben dominere våre gater.

Norge må falle ned på rett side av historien, akkurat nå er vi på feil side. Man høster det man sår, og det går en rød tråd fra Gaza til Sandefjord. Det blir ikke bedre, før vi endrer kurs.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Krigsforbrytelsene ble begått av Hamas – skam over verdens jødehatere

mest lest