John Cleese nekter å revidere «Life of Brian»

Avatar photo
Publisert 29. mai 2023 | 23:32

Flere historiske verk er for tiden ønsket revidert for å gjøres mindre støtende for sensitive mennesker. John Cleese sier kontant «Nei» til denne utviklingen.

Den britiske komikeren og skuespilleren John Cleese skriver på Twitter at enkelte medier feilaktig har meldt at han vil sensurere filmen «Life of Brian».

Filmen inneholder nemlig en scene Cleese selv kaller «Loretta scenen«, hvor en mann forklarer at han så inderlig vil føde et barn. I 1979 var tanken om at en mann skulle føde et barn så absurd at det ble ansett som uskyldig humor. I 2023 derimot, kan dette være krenkende for transpersoner.

På Twitter skriver Cleese at han ikke har noen planer om å skrive om verket når filmen etter planen også skal bli en teaterforestilling.

– Flere skuespillere har anmodet meg på det sterkeste om å fjerne scenen. Det kommer jeg ikke til å gjøre, skriver Cleese på Twitter.

Han hevder og å ha sett meldinger om at der er andre scener i verket som vil slettes. Dette er ikke sant, skriver den britiske skuespilleren.

Cleese er ikke den første komikeren til å se seg lei av «woke» kultur. Flere andre i bransjen har ytret sin frustrasjon over hvor lav terskelen er for at folk blir krenket, og hvor fort man blir kansellert om man gjør noe feil.

Tidligere i år ville forlaget som publiserer Roald Dahls bøker skrive om verkene hans for å gjøre de mindre støtende. Kritikken tordnet mot forlaget, og etterspørselen etter usensurerte bøker skjøt i været.

Her kan du se «Loretta scenen» som Cleese ikke vil slette:

mest lest