Småbarnsfar ble slått ned og sparket – politiet henla saken uten videre

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. oktober 2023 | 20:44

Småbarnsfaren var i sommer på hjem fra bytur i Lillestrøm, da han havnet i munnhoggeri med en mann på sparkesykkel.

– Midt i Storgata holder en fyr på å kjøre på meg med sparkesykkel, noe som fører til at vi havner i munnhoggeri. Han oppfører seg truende, men i stedet for at det blir en fysisk konfrontasjon, så ender vedkommende med å stikke sin vei. Jeg fortsetter derfor videre nedover mot Kjeller, fornøyd med at det ordnet seg, men så oppdager jeg plutselig noe i sidesynet, forteller mannen til MittLillestrøm.

Før han rekker å snu seg, blir han sparket ned. Av tre personer. Det er vedkommende som nylig forsvant på sparkesykkelen, samt to venner eller bekjente av ham.

– Jeg prøver å forsvare meg, men blir fort sparket i hodet og rundt på overkroppen. Det ender med brist i ribbeinet og hjernerystelse, sier småbarnsfaren.

Dagen etter skal han anmelde forholdet, men blir sendt hjem på grunn av kapasitet. To dager senere får han levert anmeldelsen.

– Etter at jeg fikk levert anmeldelsen, med bilder og allting, hører jeg ingenting på flere måneder. Ikke før jeg tilfeldigvis går inn og sjekker Altinn en dag får jeg vite at politiet henla saken min 18 timer og fire minutter etter anmeldelsen var levert, sier han.

Han er oppgitt og mener politiet forsømmer seg. Han ga detaljerte opplysninger om konkret sted og tidspunkt for hendelsen, Gjerningspersonene kom på innleide elsparkesykler. «Her registreres det jo også hvor syklene befinner seg,» sier mannen.

– Saker politiet prioriterer

MittLillestrøm har snakket med Ulrikke Bekkedal, som er politiadvokat. Hun innrømmer å kjenner denne konkrete saken, men uttaler seg likevel på generelt grunnlag.

– Når vi får inn anmeldelser leser vi gjennom de fortløpende, før det tas en vurdering på hvilke etterforskningsskritt som kan gjøres, og hvilke etterforskningsskritt som vil kunne lede til oppklaring, sier hun og fortsetter:

– Dersom vi ser at det ikke er noen mulighet for oppklaring og domfellelse, vil politiet prioritere andre saker. Vi må prioritere og jobbe med de sakene hvor vi mener vi kan oppnå et riktig resultat, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle hatt ressurser til å etterforske og finne ut av alt, sier Bekkedal.

– Her har man jo potensielt et sparkesykkel-spor å gå etter, hvorfor følges ikke det opp i det hele tatt?

– Når det gjelder elsparkesykler som er leid som et potensielt spor, og nå snakker jeg igjen på generelt grunnlag, så er det sånn at det ikke er sikkert at det er den som leier sparkesykkelen som bruker sparkesykkelen. Også her må vi vurdere om informasjonen kan brukes til å fastslå hendelsesforløp eller finne gjerningsperson.

I henleggelsen som småbarnsfaren har fått av politiet, står det at «saken er henlagt fordi politiet ikke har tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningspersonen(e).».

Ifølge Bekkedal er saker om vold i det offentlige rom saker politiet prioriterer.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

mest lest