Lavrov advarer USA mot å ta livet av Putin

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. desember 2022 | 03:39

Utenriksminister Sergej Lavrov advarer USA mot å gjennomføre et attentat mot Vladimir Putin.

Lavrov kom med kommentarene i et intervju med det statlige russiske nyhetsbyrået Tass onsdag.

Bakgrunnen for uttalelsene skal ifølge VG være en artikkel i Newsweek i september der hemmelige kilder i Pentagon fortalte om at det amerikanske forsvarsdepartementet vurderte et såkalt «halshuggingsslag» i hjertet av Kreml – om Russland skulle bruke atomvåpen i Ukraina.

– Washington gikk lengst. … Noen «ikke navngitte tjenestemenn» fra Pentagon truet faktisk med å påføre Kreml et «halshuggingsslag», men faktisk er det en trussel om fysisk å eliminere lederen av den russiske staten, sa Lavrov til Tass.

– Hvis slike ideer faktisk blir klekket ut av noen, bør denne personen tenke veldig nøye på de mulige konsekvensene av slike planer, la han til.

Les også: Russland gir ultimatum til Ukraina: – For deres eget beste

Lavrov, snakket også om krigen i Ukraina:

– Det er ikke lenger en hemmelighet for noen at USAs og landets NATO-alliertes strategiske mål er ‘seier over Russland på slagmarken’, som en mekanisme for betydelig svekkelse eller til og med ødeleggelse av vårt land.

– For å nå dette målet er motstanderne våre klare for mye. Hovedmottakeren av den ‘varme konflikten’ er USA, som søker å få maksimalt utbytte av den, både i økonomiske og militærstrategiske termer, la han til.

Lavrov sier også at det russiske militæret jobber med nye planer som skal hindre at Ukraina mottar våpen og ammunisjon fra utlandet.

– Vi ser at Ukraina mottar stadig flere og bedre vestlige våpen. Derfor er det oppfordringer fra militære eksperter om å stanse disse forsyningsrutene, sa Lavrov i et intervju på russisk TV onsdag, ifølge NTB.

– Jernbanelinjer, bruer og tunneler blir vurdert. Jeg antar at de vil ta profesjonelle avgjørelser om hvordan disse leveransene kan gjøres vanskeligere, eller ideelt sett stanse dem helt, la han til.

Lavrov ber Vesten om maksimal tilbakeholdenhet

mest lest