– Putin truet med å sende rakett på meg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 30. januar 2023 | 02:43

Boris Johnson forteller i en BBC-dokumentar som skal sendes mandag, at Russlands president Vladimir Putin truet han med et personlig rakettangrep rett før Ukraina-invasjonen.

Telefonsamtalen mellom Putin og Johnson, der den tilsynelatende trusselen kom, var like før invasjonen 24. februar 2022, ifølge den nye BBC-dokumentaren.

Johnson og flere andre vestlige ledere hadde hastet til Kyiv for å vise støtte til Ukraina og prøve å avskrekke et russisk angrep.

– Han truet meg på et tidspunkt og sa: «Boris, jeg vil ikke skade deg, men med en rakett ville det bare tatt et minutt», sier Johnson.

Johnson sa at kommentaren kom etter at han advarte om at krigen ville være en «fullstendig katastrofe». Han advarte Putin om at å invadere Ukraina ville føre til vestlige sanksjoner og flere NATO-tropper ved Russlands grenser, skriver BBC.

Men ifølge Johnson hadde Putin en avslappet tone i det han framsatte trusselen, og det var umulig å vite om ham mente det. Johnson tolket ham slik at han prøvde å spille med på forsøkene på forhandling.

Johnson sier at han før invasjonen anstrengte seg for å forsikre Putin om at det ikke var noen overhengende utsikter for at Ukraina skulle bli med i Nato.

Boris Johnson: Trenger ikke å frykte Putin – han er som den feite gutten i «Dickens»

mest lest