Ekstraordniært møte med Ruter etter busskaos: – Kan være kontraktsbrudd

Avatar photo
Publisert 30. januar 2024 | 16:53

Tirsdag var Oslos miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea (V) og Akershus fylkeskommune i et ekstraordinært møte med Ruter om busskaoset som har preget Oslo-området den siste tiden.

– Det at kollektivtilbudet i byen vår funker, er noe av det viktigste for meg som byråd, sier Vea til Aftenposten etter møtet.

Ruters administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen, peker på at januar har vært preget av «vær av sjelden karakter». Han vedgår likevel at Ruter må kunne levere bedre på forutsigbarhet og presis informasjon, og at de bør kunne opprettholde en større del av tilbudet, uansett vær.

Jenssen forteller til Aftenposten at noen av de nye busskontraktene har hatt materiell som ikke har levert slik de hadde håpet.

– Det har vært rekkeviddeproblemer med bussene. Det tror jeg er løsbart. Men akkurat nå, så fører det til at leveransene ikke er gode nok.

Ruter-sjefen mener det kan være snakk om kontraktsbrudd.

– Det er åpenbart at disse leveransene er utenfor det kontraktene faktisk skal levere, sier han.

I en lederartikkel publisert søndag retter Aftenposten kritikk mot Ruter for busskaoset. Avisen mener det er Ruters oppgave å sørge for at kommunen får de tjenestene den kjøper, og at det å skylde på leverandører blir å anse som ansvarsfraskrivelse.

Eivind Trædal, bystyrerepresentant for MDG i Oslo, påpeker på X at Aftenposten bør anerkjenne at Oslo har en politisk ledelse som har ansvar:

– Gode poenger fra Aftenposten her, men interessant å merke seg at kritikken rettes mot «Ruter og Oslo kommune» når de borgerlige styrer byen. Bør ikke Aftenposten anerkjenne at byen har en politisk ledelse som har ansvar?

mest lest