Tre tenåringer pågrepet etter voldshendelse i Bærum-moské

Avatar photo
Publisert 30. juni 2023 | 16:48

Torsdag skrev iNyheter om en ikke-muslimsk gutt i 14-årsalderen som skal ha blitt holdt fanget av tre somaliske gutter inne i en moské i Sandvika i Bærum.

Samtidig som han var fanget ble gutten sparket, slått, truet, kvalt, og filmet nedentil. Video av hendelsen ble så spredt i sosiale medier.

Hendelsen fant sted i moskeen Al-Rahma Islamic Center. Det er det somaliske miljøet i Bærum som benytter moskeen.

Et styremedlem i Al-Rahma Islamic Center bekreftet til iNyheter på onsdag at politiet har vært i kontakt med dem om en «hendelse» som skal ha funnet sted i moskeen. Styret er imidlertid ikke kjent med hva som skal ha skjedd.

Nå har politiet bekreftet at tre 15-åringer ble pågrepet og innbrakt til arresten onsdag.

– Politiet mottok mandag denne uken tips fra publikum om en video som sirkulerte på sosiale medier. Videoen skulle vise tre mindreårige gutter som begikk grov vold mot en annen mindreårig gutt, sier politiadvokat Anders Østberg Raaum i Oslo politidistrikt til iNyheter.

Han forteller videre at på bakgrunn av informasjonen og sakens alvor, ble det «umiddelbart iverksatt etterforskning med betydelige ressurser for å identifisere fornærmede og de tre mistenkte guttene.»

Les også: Bjørnar Moxnes tatt for tyveri: – Jeg legger meg flat

– Onsdag ble tre 15-åringer pågrepet og innbrakt til arresten. De tre er siktet for grov kroppskrenkelse, eller medvirkning til dette. Både fornærmede og de tre mistenkte er alle norske statsborgere, sier Østberg Raaum til iNyheter.

Videre forteller han at de siktede er avhørt og at siktelsene er opprettholdt på bakgrunn av deres forklaringer. Politiet mener de har god oversikt over hendelsesforløpet.

De tre guttene ble løslatt etter avhør.

– Forebyggende avsnitt er godt kjent med at det over tid har vært utfordringer med kriminalitet i enkelte ungdomsmiljøer i Bærum. Politiet ser svært alvorlig på vold i ungdomsmiljøene og tar disse sakene på høyeste alvor. Det er uakseptabelt at enkelte personer skaper utrygghet ved å utsette andre for vold og annen grov kriminalitet, sier avsnittsleder Torkel Fjermestad ved forebyggende seksjon i Oslo politidistrikt.

Etterforskningen fremover vil søke svar på hvordan og til hvem video fra hendelsen har spredt seg.

– Politiet ser også alvorlig på spredning av voldsvideoer. Det er et økende problem og politiet minner om at spredning er straffbart og at det blir straffeforfulgt, sier Fjermestad til iNyheter.

Al-Rahma Islamic Center får statsstøtte som trossamfunn. På Statsforvalterens nettsider er moskeen godkjent med over 500 medlemmer. Det gir omlag 650 000 i årlig statsstøtte.

Jørgen Granberg bidro til denne saken.

mest lest