Kong Harald om Durek: – Det er kulturkollisjon vi merker nå

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. august 2022 | 18:11

– Vil snakke med ham.

Kongeparet har frem til nå vært tause om deres kommende svigersønns omstridte uttalelser om at han ble frisk av korona ved hjelp av en medaljong. Nå åpner de opp.

Verrett, også kjent som sjaman Durek, hevdet en medaljong hjalp ham med å bli frisk etter koronasmitte. Han la en tilsvarende type medaljong til salgs på nettsiden sin for over 2000 kroner.

«Dette er en skruppelløs og farlig sjarlatan», raste statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet.

I en video han la ut på Instagram, fortalte Verrett sine over 260.000 følgere at han hadde brukt en såkalt «spirit optimizer» for å bli frisk.

– Alle sa at jeg måtte dra på sykehuset, og på sykehuset sa de at jeg måtte ta alle disse kjemikaliene, og de ville koble meg til en pustemaskin og sånt. Jeg sa nei. Åndene sier at man har det man trenger for å komme seg, sa Verrett i en video.

Kongeparet møtte pressen i Møre og Romsdal.

– Nå er jeg så heldig, eller uheldig, at jeg nettopp har vært syk selv. Og i dette landet har vi et utmerket helsesystem, jeg kan bare si at det er veldig bra å ha et sånn helsesystem som vi har i Norge. Og selv Durek Verrett har nytt godt av vårt helsesystem, sa kong Harald.

– Og har satt pris på det, la dronning Sonja til ifølge NRK.

– Vi kommer til å snakke med ham, sier kong Harald. – Det er kulturkollisjon vi merker nå.

Durek Verrett har hatt flere utspill som har vakt oppsikt i Norge etter at han ble sammen med Martha Louise for noen år siden.

Fra en fortvilet og forbannet baker som ser at arbeidsplassene smuldrer opp

mest lest