Fremsto som «offer» i politivoldsaken — nå knyttes han til gjengskytingen på Nordstrand

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. september 2023 | 20:51

Mediene var fulle av fordømmelser mot en politimann på Kongsberg som pågrep en 27-åring på Esso-stasjonen på Konsberg i november i 2022. Han ble tiltalt for vold i tjenesten av Spesialenheten, men til manges overraskelse frikjent, Riksadvokaten har anket.

Mannen som fremsto som offer i saken, Kevin Winnes Simonsen, hadde fremsatt trusler mot en vekter tidligere på kvelden og ble pågrepet med batong og kampkniv på seg den aktuelle kvelden.

Kniv og batong som ble funnet på Kevin Winnes Simensen, en av de fornærmede, legges fram som bevis under rettssaken i Buskerud tingrett på Kongsberg mot en politimann som er tiltalt for voldsutøvelse under tjeneste. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Spesialenheten nektet tidligere hendelser med politiet fremlagt i retten, men politimannens advokat, John Christian Elden, klarte likevel å få frem at Simonsen hadde blitt pågrepet av væpnet politi tre ganger tidligere.

Simonsen gjorde også aktiv motstand under pågripelsen og kom med trusler også etter at han var lagt i bakken.

Lørdag kveld meldte Politiforum at Simensen (som de ikke oppgir navn på, men omtaler som «den hovedfornærmede 27-åringen i Kongsberg-saken») er siktet etter en politiaksjon mot boligens hans i Vestfossen.

«Da de siktede i Nordstrand-skytingen ble pågrepet i en væpnet politiaksjon onsdag kveld, skjedde pågripelsen på bopel hos hovedfornærmede i den såkalte Kongsberg-saken,» skriver journalist Kjetil Stormark.

Under politiaksjonen ble det også funnet en maskinpistol.

Politiforum opplyste først at de hadde fått opplysninger fra Oslo politidistrikt om at 27-åringen hadde fått status som mistenkt for ulovlig besittelse av dette våpenet.

Denne 27-åringene er altså Kevin Simensen.

Rettelse søndag 1. okt kl 17:10 : Politiforum skrev opprinnelig at Simensen var tilstede under aksjonen mot boligen. Søndag kl 13:46 har Politiforum oppdatert og beklaget dette. Han var ikke tilstede i egen bolig da pågripelsen av de to som er mistenkt for skytingen på Nordstrand skjedde og har foreløpig ikke status i den saken, som fortsatt er under etterforskning. Han er heller ikke siktet for besittelse av våpenet, slik Politiforum først skrev. Men saken er under etterforskning.

Les også: Operativ politibetjent langer ut mot Riksadvokaten og politiledelsen: – Kompetansen er så dårlig at folk må fjernes (+)

Hjemme hos Simensen pågrep politiet to menn som knyttes til skytingen med hagle mot et hus på Nordstrand på tirsdag. Den ene er i midten av 20-årene, den andre i midten av 30-årene.

Mannen i 30-årene knyttes til den svenske gjengen Shottaz.

Skytingen på Nordstrand skal ha vært rettet mot en tidligere gjengprofils bolig.

Det er ikke kjent hvilken forbindelse det er mellom Simensen og de to som er siktet etter skytingen. Simensen bor i boligen med en kamerat.

Men dette er ikke den eneste gang politiet har aksjonert mot huset han bor i etter rettssaken i juni.

Forrige politiaksjon mot kameratenes bolig i Vestfossen, skjedde 31. august. Den ble utløst en større bedragerisak. Nordea skal ha blitt svindlet for et beløp på nærmere tre millioner kroner. 

«Minst seks patruljer deltok i aksjonen, blant annet flere sivile patruljer, som startet ved 09-tiden om morgenen. Minst en patruljebil fra Oslo politidistrikt var på gården, skrev Drammens Tidende, som ikke brakte detaljer om bedragerisaken eller at deler av miljøet politiet slo til mot var blant de fornærmede i Kongsberg-saken,» skriver Politiforum,

I bedragerisaken har 27-år gamle Kevin Simensen fra og åtte andre «i samme miljø» ha fått status som siktet. Også ved denne aksjonen ble det funnet våpen på samme adresse.

Oppdatering sømdag 1. okt kl 17:10: Da iNyheter snakker med Kevin Simensen søndag kl 16:45. hevder han at han ikke har noen kjennskap til eller forbindelse med de som er siktet for skytingen på Nordstrand. Han hevder at han er i ferd med å flytte fra boligen der han er folkeregistert. Simensen vil ikke svare på om han kjenner de som inviterte de to mennene til boligen i Vestfossen.

Han vil heller ikke svare på om han er siktet for våpenbesittelse etter en aksjon mot boligen 31 august. Simensen vil heller ikke svare på sin rolle i bedragerisaken. Men i den saken skal han være formelt siktet, etter det Politiforum skriver. Han er også under etterforskning «for flere andre forhold».

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

«Kongsberg-saken»: Elden ber Riksadvokaten trekke anken etter ny info om hovedvitnet og «offer»

mest lest