Simulering av «brent jord» atomangrep på Sør-Korea

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. august 2023 | 10:41

Nord-Korea har utført et simulert «brent jord»-atomangrep mot mål over hele Sør-Korea.

Øvelsen er et svar på felles øvelser som har blitt holdt av Sør-Korea, Japan og USA denne uken – som Pyongyang gjentatte ganger fordømmer som en generalprøve for krig.

Statlige medier beskriver hvordan Nord-Korea ser for seg en potensiell krig i detalj. Øvelsen øvde på å slå tilbake en invasjon, ramme naboen med atomvåpen og deretter feie inn for å okkupere territorium.

I scenariet var «samtidige superintense angrep» også rettet mot militære kommandosentre, havner, operative flyplasser og andre mål i Sør-Korea. Timer etter at USA utplasserte B-1B bombefly for allierte luftøvelser på onsdag, avfyrte Nord-Korea også to kortdistanse ballistiske missiler i havet, skriver Sky News.

Les også: Nord-Korea: Amerikansk soldat flykter fra umenneskelige overgrep

Nord-Korea har blitt fordømt av Japans statsminister Fumio Kishida, som fortalte reportere: «Disse handlingene utgjør trusler mot fred og stabilitet ikke bare for vårt land, men for regionen og det internasjonale samfunnet, og kan ikke tolereres.»

Kim har oppfordret militæret sitt til å bli stadig mer klar – og beskriver ledere i USA, Sør-Korea og Japan som «gjengsjefer» som øker risikoen for atomkrig i regionen.

mest lest