Mysteriet om Émile: Ble den savnede franske gutten myrdet? Levningene funnet i nøye gjennomsøkt område

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. april 2024 | 12:51

Funnet av den lille franske gutten Émile Soleils levninger i nærheten av hjemmet sitt denne helgen i et område som «allerede grundig ble gjennomsøkt» av politiet, har fått lokalbefolkningen til å tro at han ble drept.

Det melder Daily Mail.

Beinrester av to år gamle Émile ble funnet av turgåere lørdag i den sjarmerende alpelandsbyen Le Vernet, der han forsvant i juli i fjor.

En person med kjennskap til etterforskningen fortalte den britiske tabloidavisen at kun deler av kroppen ble funnet, med noen bein og skallen som ble oppdaget.

Ordføreren François Balique fra Le Vernet fortalte avisen Le Figaro at levningene ble lokalisert «på en sti mellom kirken og kapellet» i landsbyen – et område han sa tidligere «var grundig undersøkt av gendarmer» med en «lupe».

Han sa det var «helt uforståelig» at Émile kom i vanskeligheter på egenhånd.

– Jeg kan ikke unngå å tro at en voksen er involvert i denne saken. Émile ville aldri ha gått alene til stedet der han ble funnet, sa Balique.

Dette tilfører en ekstremt foruroligende aspekt til etterforskningens fremgang, uttalte kilden, og indikerte at levningene hadde blitt plassert der en stund etter at Émile forsvant.

– Det er lite sannsynlig at dyr ville ha brakt menneskelige levninger tilbake til landsbyen der noen forsvant.

– Dette fører til teorien om at en person har brakt Émiles levninger tilbake, og potensielt svært nylig, sa kilden.

I mellomtiden fortalte Émiles foreldre, Marie og Colomban Soleil, om sin ‘smerte og sorg’ i en uttalelse gitt til pressen på påskesøndag via deres advokat, Jerome Triomphe.

– Dette tragiske budskapet var fryktet … (De) føler på denne påskesøndagen at Émile ser ned på dem med Guds lys og kjærlighet.

– Marie og Colomban ønsker å takke alle som hjalp og støttet dem, samt de etterforskende dommerne og etterforskerne for deres arbeid, deres profesjonalitet, deres personlige engasjement og deres menneskelighet som var til stor trøst for dem, i de siste månedene og spesielt på denne dagen … Men smerten og sorgen forblir. Tiden er kommet for sorg, ettertanke og bønn.

Den siste observasjonen av Soleil var rundt kl. 17.15 den 8. juli i fjor, i en bakgate i den lille landsbyen med bare 25 innbyggere. Han hadde akkurat kommet på besøk til besteforeldrene sine for sommerferien. Beboere i og rundt den lille landsbyen ble også avhørt av politiet i et forsøk på å finne ut hva som skjedde med den lille gutten.

To vitner fortalt politiet at de så den lille gutten forlate familiens hus i Haut Vernet og gå rundt ti meter i en liten gate, men de har ifølge LeMonde motstridende vitnemål.

mest lest