Moxnes har endret historien – igjen: – Hæ? Brillene?

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. juli 2023 | 02:32

Røds partileder Bjørnar Moxnes, leverte ikke umiddelbart solbrillene fra seg da han ble konfrontert.

Dette kommer frem i nye opplysninger, ifølge VG.

Fredag fortalte Moxnes at han fikk panikk da han oppdaget at han hadde tatt et par solbriller fra en butikk på Gardermoen lufthavn.

Partilederen forteller at han rev av prislappen og puttet brillene i bagasjen sin, men ble så konfrontert av en vekter.

På fredag fotalte Moxnes at han ble jeg utrolig flau, og at det var det ikke var rom for noen bortforklaringer. «Jeg har jo gått ut av en butikk uten å betale, og ser hvordan det ser ut».

Men ifølge Ifølge VGs opplysninger skal Moxnes derimot først ha benektet å ha tatt brillene, og etter hvert blitt med en vekter bort fra stedet.

Lørdag formiddag møtte Moxnes pressen foran Sentrum Scene i Oslo, og da understreket han at hele historien nå var fortalt. Men likevel endrer han deler av forklaringen igjen.

Der fortalte han blant annet til NRK at han la kortene på bordet da vekteren konfronterte ham:

– Jeg ble likblek og det føltes som et takras. Jeg tror den første reaksjonen min var: «Brillene?» på spørsmålet «kan jeg få dem?». Og så, ja, «la meg få de brillene». Og så tok jeg dem fram og ga dem til vekteren, sa Moxnes til NRK.

Men nå husker Moxnes mer. Overfor VG bekrefter han at solbrillene ikke ble levert med en gang til vekteren.

– Da det kom bort en vekter som sa «la meg få de brillene» ble jeg helt lamslått. Altså, jeg ble helt perpleks. Så det første jeg sa var «hæ? Brillene?».

Ifølge VG var dette kort tid etter at Moxnes selv hadde fjernet prislappen på brillene.

– Om han fikk brillene der og da eller et par minutter seinere husker jeg ikke, sier Moxnes på på spørsmål fra VG lørdag ettermiddag.

– Jeg tror han fikk dem mens vi gikk opp en trapp til et rom, før jeg ble med bort til butikken og betalte for dem. Det kan være at han fikk dem inne på rommet, der var jeg bare et par minutter før jeg gikk og betalte for dem, forklarer han til avisen.

Flyplassen er overvåket og politiet skal ha videobevis av hendelsen. Men Moxnes understreker at video ikke vil vise noe annet enn det han har fortalt nå.

mest lest