Solbrillene Moxnes stjal ble funnet i bagasjen uten prislapp

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 1. juli 2023 | 02:55

Rødt-leder Bjørnar Moxnes deler ny informasjon om tyverisaken.

Moxnes la først brillene han stjal i lomma, men da de ble funnet var de alt i hans bagasje– uten prislapp.

Det kommer frem i nye opplysninger fra partilederen.

Fredag ble det kjent at Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt, i juni ble tatt for tyveri av solbriller på Oslo lufthavn. Politiet mener han handlet forsettlig, mens Moxnes har sagt at han han ikke gjorde det med vilje.

Han ble tatt med solbriller av merket Hugo Boss til en verdi av 1199 kroner.

Partilederen har vedtatt et forelegg på 3000 kroner, og kalte hendelsen for flau overfor Romerikes Blad, som først meldte om tyveriet.

Ifølge NRK finnes det overvåkningsvideo av hendelsen.

Politiadvokat Ole-Martin Gurandsrud bekreftet ovenfor kanalen at de mener at Moxnes stjal solbrillene med forsett, altså med vilje.

Skjermbilde: NRK

I et Facebook-innlegg sent fredag kveld kommer Moxnes med nye innrømmelser:

«Jeg var på Gardermoen i en privat reise på vei til et bryllup. I en av butikkene kikket jeg på solbriller, og tok med et par jeg likte og lurte på om jeg skulle kjøpe, som jeg la på toppen av bagasjen i bagasjetralla, mens jeg og kjæresten min så på andre briller. Det var her jeg på et tidspunkt må ha tenkt at det var mine egne briller eller ikke tenkt i det hele tatt og lagt dem i lomma».

«Da vi gikk for å spise oppdaget jeg hva jeg hadde i lomma. Jeg fikk panikk og ble redd for hvordan det ville se ut om jeg gikk tilbake til butikken – hva ville de tenke om meg? Ville de tro meg? Og det er her jeg gjør en ny tabbe. Jeg burde ha gått rett tilbake og sett butikkpersonalet i øynene. I stedet tok jeg av lappen og la brillene i bagasjen».

«Mitt ønske har vært å gjøre opp for meg. Jeg har jo gått ut av en butikk med briller uten å betale, jeg skjønner hvordan det ser ut og derfor ville jeg fortelle om det», avslutter han innlegget med.

Advokat og tidligere Frp-politiker Ove Vanebo mener nye opplysninger gjør at tyveriet framstår som mer alvorlig enn det først virket som.

– Jeg må ta forbehold i og med at jeg ikke har sett det, men det er jo sånn at i veldig mange tilfeller hvor ulovligheter skjer så vil jo de fleste avvise at det har skjedd noe som er i strid med loven. Da vil det jo ofte være sånn at politiet er nødt til å forholde seg til de mer ytre omstendighetene, sier han til NRK.

mest lest