Britene lovet ukrainerne det hele verden fryktet

Avatar photo
Roar Myrbraten
Frilansjournalist
Publisert 4. mai 2024 | 17:18

Krigen kan komme ut av kontroll hvis Storbritannia gjennomfører planen sin.

Ifølge en artikkel i The Washington Post har den britiske utenriksministeren David Cameron fortalt Ukraina at Storbritannia har gitt tillatelse til å angripe mål på russisk territorium ved hjelp av våpen inkludert i en ny bistandspakke verdt tre milliarder dollar.

Utenriksministerens kunngjøring markerer en stor endring i Storbritannias holdning til krigen. Selv om London har vært en av Ukrainas fremste støttespillere siden krigen startet, har landet ikke tidligere befunnet seg i så farlig farvann.

Artikkelen påpeker også at Camerons kunngjøring er interessant fordi Ukrainas vestlige allierte, med USA i spissen, tidligere har forbudt ukrainske styrker å bruke våpen som er levert fra Vesten mot mål i Russland. Dette skyldes ønsket om å unngå eskalering og unngå at krigen sprer seg.

Artikkelen trakk også oppmerksomhet til det faktum at Zelenskiys har brutt de tidligere forbudene flere ganger, ettersom Ukraina har brukt sine egne våpensystemer mer enn én gang for å angripe kritisk infrastruktur innenfor territoriet til sin østlige nabo.

mest lest