Al Jazeera er tatt av luften i Israel

Avatar photo
Publisert 5. mai 2024 | 16:16

Søndag besluttet Israels regjering å forby den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera. Nå er kanalen allerede tatt av luften.

Beslutningen i den israelske regjeringen var enstemmig, opplyser statsminister Benjamin Netanyahu i en melding på X.

Kort tid etter kunngjorde Israels kommunikasjonsminister Shlomo Karhi at regjeringen har gitt ordre om at utstyret til TV-kanalen skal beslaglegges.

Israel har lenge anklaget Al Jazeera for å være ensidig og partisk. Allerede for ti år siden tok daværende utenriksminister Avigdor Lieberman til orde for å forby kanalen i landet.

Under åpningsdebatten på årets SKUP-konferanse i vinter sa sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, at hun ikke stoler på den arabiske TV-kanalen.

– Jeg får mail fra folk hver dag som spør om jeg ser på Al Jazeera. Og jeg stoler ikke på Al Jazeera, sa Eilertsen, ifølge Medier24.

Hun viste til Sydsvenskan-journalisten Inas Hamdans undersøkelse om kanalens dekning av Sverige, og slo fast at Al Jazeera konsekvent lagde falske nyheter om landet. Eilertsen trakk frem saker om koranbrenninger, Nato-krisen og påstander om at det svenske barnevernet kidnapper barn som eksempler.

mest lest