Måtte trekke seg som stortingsdirektør – nå har hun fått ny toppjobb i staten

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 6. mars 2023 | 18:36

Marianne Andreassen er ny finansdirektør i Oslo universitetssykehus (OUS) og trer inn i toppledelsen senest 1. april.

– Med stort engasjement ser jeg fram til å bidra i de viktige og krevende utfordringene som Oslo universitetssykehus står i. Som landets største sykehus og med sin betydning for samfunnet, går jeg til jobben med stor motivasjon og ydmykhet, sier Andreassen.

Andreassen har vært direktør på Stortinget, i Lånekassen og i Direktoratet for økonomistyring. Hun trakk seg på dagen som stortingsdirektør i fjor sommer etter at Stortinget vedtok et gebyr på 2 millioner kroner for dårlig datasikkerhet, skriver NTB.

NTB mener tiden hennes som stortingsdirektør «ble preget av flere saker som juks med reiseregninger, IT-angrep og mediesaker om politikernes ordninger og administrasjonens forvaltning av disse.»

Det forhindrere ikke administrerende direktør Bjørn Atle Lein Bjørnbeth i Oslo universitetssykehus i å være fornøyd med ansettelsen. Han viser til at Andreassen har solid erfaring og bred kompetanse.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Etter 20 år i Norge ble utlendingens (35) permanente oppholdstillatelse trukket tilbake (+)

mest lest