Kroppen til Mark produserer alkohol

Avatar photo
Publisert 6. april 2023 | 18:30

FLORIDA: Mark Mongiardo (40) fikk sparken fra lærerjobben, og kona hans nektet å tro på unnskyldningene hans etter gjentatte fyllekjøringer.

For 17 år siden begynte kollegene hans å varsle om at det luktet alkohol av ham.

Mark nektet bestandig for å ha drukket, men fant ikke ut hvorfor han luktet alkohol. Etter flere år med advarsler, fikk han til slutt sparken fra lærerjobben sin.

Ikke nok med det. Mark har også blitt tatt for fyllekjøring to ganger på seks måneder, og mistet dermed sertifikatet. Han insisterte på at han var helt edru. Men verken dommeren eller kona trodde ham.

Kona hans, Gina, reagerte også på at Mark bestanding var trøtt og utslitt. Hun var overbevist om at Mark drakk i smug, og hun var ikke en gang trygg på å la mannen være alene med barna.

Mark hadde alle symptomer på å være full. Han snøvlet, hadde dårlig balanse og var trøtt. Selv trodde han at trøttheten kunne komme av at han jobbet lange dager, i tillegg til at han var basketballtrener.

I 2019 var det like før paret fra Florida valgte å skille seg.

Hadde sjelden sykdom

Men en dag for fire år siden bestemte den fortvilte kona hans å søke rundt på nettet etter en forklaring.

Det var da hun fant ut om et syndrom som gjør at kroppens tarmer produserer alkohol. «Eigenbrauers syndrom» heter det, som er tysk for «hjemmebryggeri».

Paret fant en lege i New York som var kjent med syndromet. Mark kom fastende til sykehuset, og hadde da null i promille. Så fikk han servert et glass sukkerholdig drikke, og innen en time steg promillen til 1,4.

Mark sier det var en stor lettelse for ham å kunne bevise for at han ikke hadde vært en løgner alle disse årene.

– Vi gråt. Så emosjonelt var det, sier Mark til Today.

Gjæring i tarmene produserer alkohol

Den tyske TV-legen Christoph Specht, forklarer syndromet slik overfor mediet RTL:

– Dette er en tilstand der visse typer sopp og bakterier setter i gang en fermenteringsprosess. Det betyr at karbohydrater ikke brytes ned til sukkermolekyler, men gjærer og gjøres om til alkohol, sier lege Specht til den tyske kanalen.

Specht sier at denne alkoholen tas opp i blodet akkurat som om man skulle drukket den.

Må forholde seg til strenge dietter

Ekteparet forteller at de i dag tilvender seg et vanlig liv, og at det går bedre i ekteskapet. Mark har nå fått seg jobb innen eiendomsmegling.

Syndromet gjør at Mark må leve etter en streng diettplan som hjelper å begrense alkoholproduksjonen i magen, men det kan fremdeles skje at han får promilleutslag.

Nå tar Mark alltid en egen promillekontroll før han skal ut å kjøre bil. Slår den ut, må han ringe etter hjelp, eller la bilen stå.

Today og RTL har omtalt saken.

Nå kommer denne med over 1000 hestekrefter

mest lest