Bra at Document.no får del i potten

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 7. november 2023 | 19:46

Document.no opplyser i dag at de har fått pressestøtte. Det er muligens noe overraskende, men helt på sin plass når man ser hvilke andre aktører som mottar tilskudd fra staten gjennom ordningen.

Det har nok bidratt at Redaktørforeningen allerede i 2018 ga grønt lys for Hans Rustads inntreden i foreningen. Undertegnede, som redaktør for Resett den gang, fikk avslag noen måneder senere.

Selv om Document og Resett ofte ble omtalt sammen i gruppen «alternative medier», var det Resett som skapte mest brudulje og forargelse.

Pressestøtten er i seg selv en uting, den forskyver konkurranseforholdet og bidrar også til servilitet overfor makten. Men når ordningen først finnes, er det forståelig at Document søker og får.

De mediene som ikke søker eller får pressestøtte, vil naturligvis komme dårlig ut når konkurrenter kan bruke statsstøtten til medarbeidere og utstyr. Bare pressestøtten Document får på 2,8 millioner er mer enn iNyheters samlede budsjett. Aviser som Dagsavisen og Klassekampen mottar 30-40 millioner kroner i året av skattepengene.

Jeg har tidligere erklært at det ikke er aktuelt å søke opptak i Redaktørforeningen og ei heller søke om pressestøtte på vegne av iNyheter. Den avgjørelse står jeg ved. Jeg tror ikke Document kommer til å endre kurs som følge av pressestøtten, men det er uansett en god ting at det finnes medieaktører i Norge som står helt utenfor de etablerte økonomiske kanalene. De fleste mediene er eid av store konsern, og melker staten for støtte i tillegg.

Vi tror også det er mulig å drive en nettavis med nokså små ressurser, og at det er et marked for iNyheter selv med å bare basere seg på lesernes frivillige betalingsvilje.

Men vi er helt avhengige av at dere som kan, bidrar. Og spesielt i lys av at våre konkurrenter får pengestøtte gjennom skatteseddelen.

Vi håper så mange som mulig kan tegne abonnement hos iNyheter, og at de som har mulighet donerer en slant til jul også. Vi har Vipps 763291 og bank 1506.80.92768.

Det er også mulig å støtte oss ved å kjøpe noen av bøkene i bokhandelen vår.

Hvis noen ønsker å gi bort et årsabonnement i julegave, er det bare å ta kontakt på [email protected] så ordner vi det.

Ha en fin førjulstid og takk til dere som allerede støtter oss!

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

iNyheter: Et sted for de «hjemløse» i dette land?

mest lest