Hevder Epstein filmet sexvideoer av prins Andrew og Bill Clinton

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 9. januar 2024 | 08:16

En kvinne hevder Jeffrey Epstein filmet blant andre prins Andrew og Bill Clinton under samleie.

Sarah Ransome, som sier hun var et offer for Jeffrey Epstein, skrev i e-poster til en reporter i 2016 og beskrev påstander om at prins Andrew, den tidligere amerikanske president Bill Clinton, og businessmannen Sir Richard Branson, ble filmet under samleie med hennes venn ved flere anledninger av Epstein, skriver Independent.

Sarah Ransome påstår at Epstein filmet de tre mennene. Hun hevder også å ha sett filmene.

I løpet av de siste dagene er det blitt frigitt flere dokumenter i forbindelse med søksmålet mot den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein.

«Da venninnen min hadde seksuell omgang med Clinton, prins Andrew og Richard Branson ble sexvideoer faktisk filmet ved hver enkelt anledning av Jeffery», står det i dokumentene ifølge Sky News.

Et firma som representerer Epsteins advokat, Alan Dershowitz, fremhevet anklagene for å vise at Ransome «åpenbart mangler troverdighet».

Det kommer frem i hundrevis av dokumenter som en amerikansk dommer har beordret til å frigjøres som en del av et sivilt krav fra Andrews anklager Virginia Giuffre mot Ghislaine Maxwell, som ble innlevert i 2015 og avgjort i 2017.

Tross at ærekrenkelsessaken ble avsluttet for syv år siden, lyktes avisen Miami Herald i å få navnene og dokumentene knyttet til den offentliggjort.

Ransome leverte en uttalelse om påvirkning av offeret før Maxwell, tidligere kjæreste og langsiktige medarbeider til Epstein, ble dømt for menneskehandel i 2022.

En artikkel fra New Yorker, utgitt i 2019, rapporterte at Ransome innrømmet «at hun hadde oppfunnet opptakene for å rette oppmerksomhet mot Epsteins oppførsel og for å få ham til å tro at hun hadde ‘bevis som ville komme frem hvis han skadet meg'».

Ransome, som presenterte en erklæring om konsekvensene for offeret under Ghislaine Maxwells rettssak for anklager om sexhandel, uttalte i en av de nylig publiserte e-postene at vennen hadde sendt henne de detaljerte opptakene.

Hun sa at opptakene «tydelig identifiserer» ansiktene til mennene.

«Takk Gud for at hun klarte å skaffe seg opptak av de filmete sexopptakene, som tydelig identifiserer ansiktene til Clinton, Prins Andrew og Branson mens de har samleie med henne,» sa hun.

«Irriterende nok ble ikke Epstein sett i noen av opptakene, men han var smart på den måten!»

Ransome beskrev også et påstått seksuelt forhold mellom den navnløse vennen og den tidligere amerikanske president Bill Clinton.

I meldingene sier Ransome at vennen hennes senere gikk til politiet i 2008 for å rapportere det som skjedde «med Epstein, Clinton, Branson og Prins Andrew», men sa at «ingenting ble gjort» og «hun ble fått til å føle seg som en skitten hore og en løgner».

Noen måneder senere hevdet hun at vennen hennes angivelig ble kontaktet av spesialagenter sendt direkte av Hilary Clinton selv, for å beskytte hennes presidentkampanje i 2008.

«De intimiderte henne kraftig, røsket henne rundt (heldigvis tok hun bilder som bevis) og ble deretter tvunget til å signere en taushetserklæring som sikrer at hun aldri kan stå fram offentlig og involvere ektemannen sin», påstår Ransome.

Hun påsto at venninnen «ved flere anledninger måtte ha samleie med Clinton i Epsteins herskapshus i New York, like ved Fifth Avenue».

Clintons talsperson fortalte CNN den 3. januar – etter at navnet hans dukket opp i de tidligere dokumentbuntene – at det nå har «gått nesten 20 år siden president Clinton sist hadde kontakt med Epstein» og benektet at den tidligere presidenten noen gang hadde kjennskap til Epsteins forbrytelser.

På vegne av Sir Richard Branson sa en talskvinne fra Virgin Group til Sky News: «I en rapport fra The New Yorker i 2019 tilstod Ransome at hun hadde «fabrikkert» båndene. Vi kan bekrefte at påstandene fra Sarah Ransome er uten grunnlag og mangler begrunnelse.

Prins Andrew har avvist alle anklager om at han har gjort noe galt.

mest lest