– FrP tar kampen imot gjengkriminalitet

Avatar photo
Marcus Rødseth
Nestleder i Vestfold og Telemark FpU
Publisert 9. mars 2023 | 20:25

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

– Vi i Fremskrittspartiet utfordrer dere til å se virkeligheten i øynene.

Gjengkriminalitet er et alvorlig problem i samfunnet vårt. Det påvirker mange mennesker negativt. Vi i Fremskrittspartiet er fast bestemt på å ta tak i dette problemet og finne løsninger som vil bidra til å redusere gjengkriminaliteten.

Det første skrittet i å takle gjengkriminalitet er å erkjenne omfanget av problemet. Gjenger driver med alt fra narkotikahandel og voldelige overfall til trakassering og utpressing av lokale bedrifter og innbyggere. Disse aktivitetene skaper utrygghet og kan ha ødeleggende effekter på lokalsamfunnene.

Det har seg sånn at i 2021 så ble det anmeldt 278.833 lovbrudd. Hele 38.500 av disse var av vold og mishandling, 30.000 rusmiddel lovbrudd, 8.000 seksuelle lovbrudd, og 80.000 gjaldt tyveri.

Det er ikke sånn det skal være i Norge. FrP vil innføre strengere straffer i enkelte bydeler der det foregår mye kriminalitet.

For å bekjempe gjengkriminalitet må vi ha en helhetlig tilnærming. Det betyr å investere i politi og rettsvesen, styrke grensekontrollen, og sette inn tiltak for å forebygge rekruttering til gjenger.

Vi i Fremskrittspartiet mener også at det er viktig å øke strafferammen for gjengrelatert kriminalitet og gjøre det enklere å dømme gjengmedlemmer for organisert kriminalitet.

Les også: – NRK må passe seg

Vi vil prioritere å gi politiet verktøyene de trenger for å bekjempe gjengkriminalitet, inkludert økte ressurser for etterforskning, mer avansert teknologi og bedre samarbeid mellom politistyrker på tvers av landegrenser.

Det er også viktig å arbeide tett med lokalsamfunnene for å bygge opp tillit og få innbyggerne til å føle seg trygge når de samarbeider med politiet.

Vi i Fremskrittspartiet vil ikke tolerere gjengkriminalitet og vil ta dette problemet på alvor. Vi vil arbeide for å sikre at våre lokalsamfunn er trygge og at innbyggerne kan leve uten frykt for vold, utpressing eller trakassering.

Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å bekjempe gjengkriminalitet og sørge for at loven blir håndhevet på en rettferdig og effektiv måte.

Så til de som hevder at gjengkriminalitet ikke er et reelt problem, eller som ikke tar dette alvorlig: Vi i Fremskrittspartiet utfordrer dere til å se virkeligheten i øynene og bli med oss i kampen mot gjengkriminalitet.

Joe Rogan har åpnet klubb

mest lest