RFK Jr. hardt ut mot USA, Blackrock og det militærindustrielle kompleks

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 11. februar 2024 | 14:39

Robert Kennedy Jr. retter sterk kritikk i sin siste valgkampvideo i det han tar et oppgjør med amerikanske myndigheteners håndtering av Ukraina-konflikten, dets økonomiske interesser og hodeløs utenrikspolitikk til fordel for multinasjonale selskap.

– Dette er en krig som aldri burde skjedd. Det er en krig som Russland gang på gang prøvde å forsone på vilkår som var svært gunstige for Ukraina og oss. Det de hovedsakelig ville var for oss å holde NATO ute av Ukraina.

Slik åpnet den uavhengige presidentkandidaten sin siste valgkampvideo, lagt ut på X tidligere i dag, søndag.

Det er store økonomiske interesser involvert i ikke bare Ukraina-konflikten, men en generell egeninteresse blant krigsprofitører i det å få land innlemmet i NATO på grunn av produksjonsreguleringer, forklarer han.

– De store militærentreprenørene ønsker å legge til nye land til NATO hele tiden. Hvorfor? For da må landet tilpasse sine militære innkjøp til NATOs spesifikasjoner, noe som betyr at visse selskaper – Northorp Grumman, Ratheon, General Dynamics, Boeing og Lockheed – får et fanget marked.

Så langt har USA forpliktet seg til 113 milliarder dollar i subsidier til Ukraina. For den prisen kunne USA bygd et hjem for nesten hver hjemløse i USA, forklarer Kennedy.

Siden den gang har prislappen økt med 25 milliarder, og i disse tider er det ytterligere eventuelle 60 milliardene som nå går gjennom godkjenning i senatet.

Dette til tross, kommer de virkelig store utgiftene først etter krigen, hevder presidentkandidaten.

Da må vi gjenbygge alt vi har ødelagt.

– Mitch McConnel ble spurt, «har vi virkelig råd til å bruke 116 milliarder dollar til Ukraina?». Han svarte: «Ikke bekymre deg, det går ikke egentlig til Ukraina. Det går til amerikanske forsvarsprodusenter», sier Kennedy, og fulgte opp med:

– Så han innrømmet: det er en hvitvaskingsordning.

Hvem tror du eier disse selskapene?, spør Kennedy.

Blackrock, svarer han.

Les også: Rand Paul ut mot ny bistandspakke til Ukraina: Totalsummen vil bli på et norsk statsbudsjett

Pengene er ikke nødhjelp, det er et lån. Og selvsagt skal det tilbakebetales. Dette vil låse landets minst ressurssterke fast i økonomiske vanskeligheter for alltid, og Ukrainas ressurser vil bli tvunget solgt til multinasjonale selskaper. Inkludert deres landbruksvirksomhet, som er det største av sitt slag i Europa, forklarer han videre.

– Det har vært tusen år med krig kjempet over den marken. Det er den rikeste jorden i verden. Det er Europas brødkurv.

De nesten 500 000 Ukrainske ungdommene som har dødd over det landområdet har neppe vært klar over disse låneordningene og hvilke økonomiske interesser multinasjonale selskaper har over deres krig, sier Kennedy.

– De gjør dette rett foran nesen vår. De bryr seg ikke engang at vi vet, for de vet at de vil slippe unna med det. Og hvordan vet de det? Fordi de har en strategi. En gammel, gammel strategi: De holder oss i krig mot hverandre, de lar oss hate hverandre, de holder republikanerne og demokratene kjempe mot hverandre, svart mot hvitt, og alle disse splittelsene de sår, avslutter han.

Se videoen i sin helhet:

mest lest