Reagerer på ramadan-lys i Oslo: – Norge er bygget på kristne verdier

Avatar photo
Publisert 12. mars 2024 | 22:37

Fremskrittspartiets innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erlend Wiborg mener det er provoserende og galt at skattebetalernes penger blir brukt til å lyse opp gater i Oslo under ramadan.

Søndag ettermiddag ble rådhuset i Oslo lyst opp med en rekke halvmåner for å markere starten på den islamske høytiden ramadan.

– Jeg synes dette er en hån mot det norske samfunnet. Det at man bruker skattebetalernes penger på å lage ramadangater i landets hovedstad, er provoserende og galt, sier Wiborg til VG.

Han reagerer spesielt på at Oslo dekoreres for å feire islam samtidig som vi går inn i den kristne høytiden påsken.

– Norge er et land bygget på kristne verdier og §2 i grunnloven slår også fast at vi er bygget på det kristne verdigrunnlaget, sier Frp-politikeren, og legger til at man ikke gir andre religioner den samme behandlingen som islam.

Wiborg mener muslimene som bor i Norge må tilpasse seg landet vårt, som er tuftet på nettopp kristne verdier.

Likevel understreker han at vi har religionsfrihet i Norge, noe han mener er viktig.

– Folk skal få feire de høytidene de måtte ønske, men da i sine troshus og hjem. Man kan ikke forvente at skattebetalerne skal finansiere dette.

Regningen som kommunen tar under årets ramadan, er budsjettert til et sted mellom 1-1,5 millioner kroner, og er hentet fra «Bilfritt Byliv».

mest lest