Fem dager satt av til rettssaken mot Lysglimt Johansen

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 12. desember 2023 | 15:07

I slutten av november kunne iNyheter rapportere at politiet hadde tatt ut tiltale mot Hans Jørgen Lysglimt Johansen (52), leder av partiet «Alliansen».

Tiltalen omfatter blant annet grovt Nav-bedrageri, flere brudd på hatytringsparagraf 185, hensynsløs atferd (§ 266), forsikringsbedrageri, og uriktig forklaring.

Les også: Omfattende tiltale tatt ut mot Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Hoveddelen av tiltalen dreier seg om ytringer Lysglimt Johansen ifølge politiet skal ha kommet på sosiale medier, i hovedsak på Twitter (nå X) i perioden november 2018 til mars 2019. Og noen senere ytringer på bitchute og TikTok.

Tiltalepunktet om grovt bedrageri handler om urettmessig mottak av dagpenger på kr. 665.000 fra 2017 til 2019.

I tiltalen er det listen flere eksempler på det politiet mener er staffbare hatytringer. I hovedsak er det ytringer rettet mot jøder tiltalen går ut på, men også noe som omhandler muslimer.

Blant uttalelser han er tiltalt for er blant annet disse (hentet fra tiltalen):

«De har en selvsikkerhet nå. En chutzpah uten like, nå skal de ta hjem seieren. Europa skal bli et araberland og negerland som de enkelt kan styre opp» og «Om vi ikke tar det oppgjøret med de globalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre, jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform og da er det over. Du velger, hva du er laget av, hva du står for»

 og

«Klarer jødene å gjøre det multikuturelle kulturmarxistiske umulig å snu masseinnvandringen, eller klarer vi å få opp en ekte høyreside raskt nok til å slå svineriet tilbake»

Rettssaken er nå berammet til 18-25 juni i Oslo tingrett. Det er satt av 5 virkedager til saken.

Aktor vil være Carl Graff Hartmann ved Oslo Statsadvokatembeter.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen har i et tdligere intervju med iNyheter sagt at han ser frem til rettssaken og at det blir en dag «der jeg får fortalt min historie.»

Nå får han altså hele fem dager til rådighet.

– Lysglimt er uskyldig i alle tiltalepunktene, ingenting av dette burde vært ført for retten. Kanskje må Lysglimt i fengsel, for ungdommen. Når det først er blitt slik skal vi ta kampen, sier han i en kommentar til iNyheter om berammelsen.

Han omtaler seg selv i tredjeperson.

Til iNyheter har han tidligere sagt at «Lysglimt» er en rolle og at han oppfatter seg å være «medieskapt»

– Hva har Lysglimt gjort galt? Lysglimt har hatt den uhørte freidighet å benytte seg av retten til å stifte et politisk parti og stille til valg. og så har Lysglimt i kraft av dette fått sagt noen sannhetens ord på twitter, sier han nå.

Han varsler videre at rettssaken kommer til å bli et «sirkus».

– Saken har så mange sider, der samfunnets institusjoner koordiner bestemmer seg for å ta en enkelt mann som har gjort det uhøre å peke og si at keiseren/systemet er helt naken.

Han oppfordrer folk til å komme å overvære rettssaken.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Finansmann dømt for hatefulle ytringer

mest lest