Torsdag vil Representantenes hus avholde avstemning om riksrett-etterforskning mot Biden

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 12. desember 2023 | 07:58

Torsdag skal Representantenes hus avholde en avstemning om det skal innledes en formell riksrettsetterforskning mot president Joe Biden.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Speaker i Representantenes hus, Mike Johnson, har informert republikanske partikolleger om dette under et lukket møte, ifølge representant Lisa McClain.

Republikanerne i Representantenes hus anklager Biden og hans familie for å ha urettmessig tjent på politiske beslutninger Biden tok som visepresident under president Barack Obamas administrasjon fra 2009 til 2017.

De har også hevdet at det amerikanske justisdepartementet på upassende vis har blandet seg inn i etterforskningen av Bidens sønn, Hunter Biden.

Justisdepartementet nekter for å ha gjort noe galt.

Den republikanske representanten Kelly Armstrong introduserte torsdag en 14-siders resolusjon som ville tillate hele huset å stemme om godkjenning av etterforskningen.

Representant Byron Donalds, et republikansk medlem av en av de tre komiteene som etterforsker Biden, uttalte til Fox News på søndag at han forventer at etterforskningen vil bli avsluttet i løpet av de neste to månedene, og at huset vil utarbeide riksrettsartikler en gang på våren.

mest lest