– Siktede snakket med normal stemme

Avatar photo
Publisert 13. februar 2024 | 15:44

Under en pressekonferanse tirsdag la politiet frem nye detaljer fra samtalen mellom den siktede og politiet i trippeldrapssaken i Skogbygda i Nes.

Politiet mener blant annet at operatøren hørte den siktede skyte seg selv, forteller politiadvokat Anne Marie Hustad under pressekonferansen tirsdag.

– Innringer oppgir navn og adresse, og sier han har drept døtrene, barnebarnet sitt og deretter tent på huset, sier Hustad.

– Ut fra det man hører fremstår siktede med normal stemme.

Politiet skal ha hørt en brannalarm i bakgrunnen mens siktede var på telefonen.

Samtalen varte i 40 sekunder før siktede går fra telefonen uten å legge på.

– Ut fra det man hører så legger han fra seg telefonen etter den korte samtalen på 40 sekunder, men han befinner seg fremdeles i nærhet til telefonen frem til man hører det politiet mener er et skudd, sier Hustad til VG.

Hun legger til at det ble hørt en lyd som minner om håndtering av et metallisk objekt. Politiet tror det kan være siktede som håndterer et våpen før det høres skudd.

Skuddet går av ett minutt og 20 sekunder etter at nødoppkallet startet.

– Politiet mener at dette er siktede som skyter seg selv, sa Hustad på pressekonferansen.

Ukjent motiv

Det var Victoria Nordli Korslund (24), søsteren Katrine Nordli Korslund (30) og Katrines baby Emily Nordli Andresen (10 måneder) som ble drept i Nes 23. januar.

Søstrenes far, 65-år gamle Steinar Korslund, er siktet for drapene. Han ringte selv til politiet og varslet at han hadde drept sine to døtre og barnebarn, og at han ville ta sitt eget liv. Korslund var ansatt på Gardermoen Lufthavn.

Motivet for drapene er foreløpig ukjent.

– Vi avhører personer rundt familien og rundt siktende, og går gjennom elektroniske spor, for å avklare hva som har vært utløsende for siktedes handlinger, sier politiadvokaten, og fortsetter:

– Det er for tidlig å si noe om et motiv. Det er ikke sikkert at vi finner et klart motiv, sier Hustad.

Politiet jobber med helsevesenet for å få tak i siktedes helsehistorikk.

– Dette arbeidet tar tid, sier Hustad.

mest lest