Listhaug forfulgt av Palestina-aktivister: – Jeg kan ikke lenger gå alene i Oslo

Avatar photo
Publisert 13. mars 2024 | 21:39

– Aldri før har jeg hatt en verre opplevelse som politiker enn i dag, skriver partileder i Fremskrittspartiet Sylvi Listhaug innledningsvis i et innlegg på Facebook.

Onsdag ble hun fotfulgt av en gjeng med Palestina-aktivister helt fra Utenriksdepartementet og inn i sikkerhetsslusen på Stortinget. Der måtte vakter gripe inn og ta ut flere av aktivistene med makt.

Partilederen skriver at hun ble filmet, servert horrible beskyldninger og stygge karakteristikker.

– Dette tåler jeg selvsagt. Men grensen går når enkelte av dem opptrådte direkte truende.

Listhaug skriver at hun er blitt vant til å få mye hets, sjikane, trusler via nettet.

– Jeg måtte leve med livvaktbeskyttelse i flere år da hun var statsråd. Dagens hendelse var likevel noe helt annet enn jeg har opplevd før. Mye mer skremmende.

Hun retter kraftig kritikk mot Palestina-aktivistene, som hun mener har fått lov til å holde på med ulovlige aktiviteter som å sperre Stortinget, hindre politikere og ansatte å komme inn på jobb og de har et svært telt som er satt opp ulovlig midt i Oslo sentrum i alt for lang tid. Listhaug mener det er på tide at politiet tar affære.

– Oslo sentrum er ikke en campingplass og vi kan ikke ha det slik at noen grupper særbehandles og får ta seg til rette. Det må være likhet for loven.

Les også: Med dagens fødselsrate vil nordmenn være utryddet om 500 år

Listhaug understreker at ytringsfriheten fortsatt må stå sterkt, samt folkets rett til å demonstrere.

Det viktigste og vanskeligste er å stå opp for dem man er uenig med, men det er selve forutsetningen i demokratiet vårt. Det vi ikke finner oss i er truende atferd mot folkevalgte, som i ytterste konsekvens kan ramme demokratiet vårt, skriver partilederen på Facebook, og avslutter med:

– Konsekvensen for meg nå er at jeg ikke lenger kan gå rundt i Oslo sentrum alene. Jeg er avhengig av følge. Det skal jeg greie å leve med, men jeg er mer bekymret for hva slik oppførsel kan gjøre for rekrutteringen til politikken fremover.

mest lest